“Κάπου στην Μυτιλήνη”..

“Κάπου στην Μυτιλήνη… Μάχιμοι” ήταν το σχόλιο Αστυνομικού σε φωτογραφικό στιγμιότυπο ένστολου διμοιρίας, σε Κέντρο Κράτησης μεταναστών στη Λέσβο ενώ στην αγκαλιά του κρατάει νήπιο μεταξύ των διαβιούντων στον καταυλισμό.

Τα σχόλια των συναδέλφων του Αστυνομικού είμαι ενδεικτικά:

“Δεν πουλάς ρε συνάδελφε! Δεν πουλάς στις κωλοφυλαδες και στα σκατόκαναλα τους . Δεν πουλάει η καλή σου η καρδιά και η κατανόηση σου. Δεν πουλάει να είσαι άνθρωπος. Αυτό που θέλουν από εσένα είναι να είσαι μόνο μία μηχανή για να μπορούν να σε χρησιμοποιούν και να σε κατηγορούν οπότε και όπως τους βολεύει”.

“Μπορεί να μην πουλάει αγαπητέ συνάδελφε ο Ματατζής… ΑΛΛΑ αυτός και τόσοι άλλοι που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε εκεί…ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ”!!!

“Και ποιος είπε ότι θελουμε να πουλήσουμε…Ο συνάδελφος το έκανε γιατί το ένιωθε” …

“Να μην σας τύχει μάγκες να βλέπετε τα παιδικά αθώα ματάκια να σας κοιτάνε και να νιώθουν τον φόβο και όταν πλέον καταλαβαίνουν ότι είμαστε οι καλοί που θα τους προσφέρουμε αγάπη και προστασία , να απλώνουν τα παιδικά χεράκια τους και να μας χαρίζουν ένα πανέμορφο χαμόγελο ελπίδας. Αυτά τα παιδιά είναι τα πραγματικά θύματα αυτής της ιστορίας. Ας τους προσφέρουμε την αγάπη μας και δεν χρειάζεται να πουλάμε στα τσοντοκάναλα. Ξέρουμε μόνοι μας τι πραγματικά προσφέρουμε”.

______________

* σχόλια Αστυνομικών

BlurImage(13-2-2017_9-50-52)