Καμίνια: Συνέλλαβαν τους δράστες ληστείας- Χτύπησαν την ιδιοκτήτρια στο κεφάλι με όπλο

Με κουκούλες και την απειλή όπλων οι δύο δράστες, εισέβαλαν στο μίνι μάρκετ (30/06-15.30) επί της Απολωνίας στα Καμίνια, με αξίωση από την ιδιοκτήτρια τα χρήματα του ταμείου. Η γυναίκα αντιστάθηκε και οι δράστες την τραυμάτισαν με το όπλο στο κεφάλι.

Περίοικος είδε τους δράστες να διαφεύγουν με όχημα (Fiat Punto) και έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας στους Αστυνομικούς που κλήθηκαν για τη ληστεία. Όπως προέκυψεαπότον τερματικό, το όχημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν σε άλλες δυο ένοπλες ληστείες στην Αγιά Βαρβάρα και τα Καμίνια.

Από τις αναζητήσεις το όχημα εντοπίσθηκε σταθμευμένπ στη συμβολή της Θήρας με τη Χίου στα Καμίνια, και η περιοχή αποκλείστηκε. Από μαρυρίεςπεριοίκων, οι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημερώθηκαν για τα στοιχεία των δραστών και προσδιόρισαν το διαμέρισμα στο οποίο είχαν καταφύγει. Οι δύο ένοπλοι, χωριςνα εχουν αντιληφθεί την Αστυνομική παρουσία στην περιοχή, βγήκαν από το διαμέρισμα, κι επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο όχημα.

Οι Αστυνομικοί κάλεσαν τους δύο άνδρες να παραδοθούν, ωστόσο ο ένας, επέστρεψε στην πολυκατοικία και επιχείρησε να διαφύγει από τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Στό χώρο είχε αναπτυχθεί ομάδα ΔΙΑΣ, τον ακινητοποίησαν και τον δέσμευσαν.

Παρουσία Εισαγγελέας σε κατ’ οίκον έρευνα με την συνδρομή της ΟΠΚΕ κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα – με το οποίο διέπραξαν τη ληστεία νωρίτερα- και ανταλλακτικά μοτοσικλετών -τα οποία εξετάζεται να προέρχονται από κλοπές.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων.