“Καμια σωματικη επαφή με τους διαδηλωτές, κανένας Αστυνομικός τραυματίας, καμιά σοβαρή αντιαράθεση με τους “εκλεκτούς” του κ.Λαφαζάνη”

Με αφορμή τα μέτρα Τάξης εξω απο Συμβολαιογραφεία ενόψει των πλειστηριασμών, και τα πρόσφατα γεγονότα της Τετάρτης  σχόλιο Αστυνομικού *

“Πλειστηριασμός Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018. Σε κτίριο επί της στοάς Πανεπιστημίου 56.
Επιστρατεύτηκαν 5-6 Διμοιρίες της ΔΑΕΑ, στατικές δυνάμεις Τάξης και Ασφαλείας και στο σημείο παρόντες οι Ταξίαρχοι της ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, ένας Ταξίαρχος της Διευθ.Αθηνών και Διευθυντές της ΔΑΕΑ & της ΔΑΑ ομοίως.
ΦΡΑΞΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ( ΚΛΟΥΒΕΣ-ΒΑΝΑΚΙΑ)… αφού το σημείο “βόλεψε” την επιχειρησιακή αυτή τακτική και δυνάμεις εντός της στοάς έτοιμες να μην επιτρέψουν- ΚΥΡΙΩΣ ποτέ ξανά νέους τραυματισμούς και εξευτελισμούς συναδέλφων με γνώμονα την εφαρμογή της νομιμότητας.
ΠΑΝΤΑ κάτω από τις ιδιάζουσες αυτές συνθήκες, προσαρμόσμενες και εξειδικευμένες στα δρώμενα της Ελληνικής πραγματικότητας και ο νοών ..νοήτο!

Γι’αυτό ακριβώς τον λόγο ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο σημείο από την αρχή μέχρι και την ληξη της επιχείρησης ο πρόεδρος της ΕΑΣΥ Αθηνών Πάκος Δήμος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., Μαυραγάνης Φώτης και Τσοκαναρίδης Γιάννης για να έχουν ιδία άποψη για όλα, προκειμένου να υπερασπιστούν καλύτερα τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
ΥΠΕΡΒΟΛΗ;;;; Σίγουρα!!! Και μάλιστα μεγάλη!!!!
Αποτέλεσμα…;;
ΚΑΜΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ κ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ.
Μοναδική τους αντίδραση η αναρίχηση στα οχήματα των φραγμών, προσπάθεια να τα μετακινήσουν, πανό και συνθήματα και η εκτόξευση των γνωστών ύβρεων με την συνοδεία αυγών και άλλων αντικειμένων με στόχο τους άνδρες των δυνάμεων.
Κάτι… παρατράγουδα με εναν αγανακτισμένο καταστηματάρχη εντός της στοάς που εμ’δεν δούλεψε …εμ’έφαγε και την ομελέτα του και … ΤΕΛΟΣ.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά…;
Γιατί πρώτον, επιβεβαιωθηκαμε με τον καλύτερο τρόπο (έστω και στην υπερβολή του) ότι η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ πρέπει να αλλάξει άρδην και αναλόγως του σημείου να λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει.
Γιατί δεύτερον, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και εύθραστα από ότι φαίνονται και αφού το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες μας, καιρός θα ήταν να κοιτάξουμε όχι μόνο τις πλάτες μας αλλά …και άλλα μέρη του σώματος μας.
Και γιατί τρίτον, κυρίες και κύριοι…. DHI …το αποτέλεσμα μετράει!
Όλοι πήγαμε σπίτια μας σώοι και ίσως σε κάποια σημεία διασκεδάσαμε ελαφρώς με κάποια ευτράπελα που διαδραματίστηκαν στο σημείο.
Θα ταμπουρωνόμαστε σε κάθε σημείο;;;;
ΟΧΙ ! Θα δείξει βασικά…
Είναι εξευτελισμός να ανεβαίνουν πάνω στα οχήματά μας, να τα τσαλαπατάνε και να προκαλούν έστω κάποιες μικροφθορές;;;
Να μας πετάνε αυγά και αντικείμενα;;;; ΝΑΙ!!! Σιγουρότατα και απόλυτα ΝΑΙ!!!
Πάντως βάση των συνθηκών και των δεδομένων η τακτική της ΜΗ ΕΠΑΦΗΣ κερδίζει σε πολλά επίπεδα, χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια κανενός.
Η σωματική ακεραιότητα όλων μας προέχει.
Συν το γεγονός ότι μια λάθος κίνηση από μέρους μας θα συσπειρώσει τον κάθε…. αλληλέγγυο, με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες διότι ας μην ξεχνάμε στην Ελλάδα εργαζόμαστε και όχι στην Γαλλία.
Μια κατηγορία … μόνοι μας είμαστε.
Επίσης έχω την εντύπωση πως οι πλειστηριασμοί στο σημείο…. έγιναν! Αποστολή εξετελέσθη….( ;;; ).
Όπως και δεκάδες άλλοι πληστειριασμοί σε διάφορα σημεία.
Ασχολήθηκε κανείς με αυτούς με τόσο πανηγύρι….;;;
Όχι;;; Γιατί άραγε….
Μπά….τυχαίο θα ήτανε….
Και ένα ρητορικό ερώτημα,έτσι για να κλείσω…
Όταν τα πράγματα πάνε καλά οι αποδέκτες της όποιας επιτυχίας είναι πολλοί…
Όταν όμως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά, τότε ποιός έχει την ευθύνη…;;;
Άντε να δούμε τι θα γίνει την επόμενη Τετάρτη…..

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α