Καμένα Βούρλα: Πέρασαν 16 χρόνια από το δυστύχημα- 5 νεκροί, & 14 τραυματίες. (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμονή πρωτομαγιάς, 16 χρόνια πριν.. 30 Απριλίου 1999. Πέντε νεκροί και 14 τραυματίες, ο τραγικός απολογισμός. Μνημόσυνο όπως κάθε χρόνο, θα τελεστεί στο σημείο του δυστυχήματος, στα Καμένα Βούρλα.

image

Ημέρα μνήμης (30/04) η σημερινή για το Πυροσβεστικό Σώμα.
Στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις Πυροσβέστες και οι δύο οδηγοί των εμπλεκόμενων οχημάτων στο τροχαίο που προκάλεσε τη φονική έκρηξη του βυτίο, στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο από τους συναδέλφους τους, παρουσία της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 16 χρόνια.

image

Παραμονή Πρωτομαγιάς, 30 Απριλίου 1999. Πλήρωμα της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο βυτιοφόρο έμφορτο με προπάνιο. Ένα μικρό φορτηγάκι – βαν – που ακολουθεί πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και ξεσπάει φωτιά.

image

Άμεσα όχημα της Π.Υ Λαμίας με πλήρωμα τρεις Πυροσβέστες, μεταβαίνει μέσα σε 20 λεπτά στο σημείο του τροχαίου. Ο οδηγός του βυτιοφόρου, ενημερώνει για το εύφλεκτο φορτίο, στο ενδεχόμενο να προκληθεί έκρηξη, και το πλήρωμα της Τροχαίας, απομάκρυναν τον κόσμο, όπως έχει καταγραφεί και σε βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο του δυστυχήματος. Κατά την αναστροφή ωστόσο του Πυροσβεστικού οχήματος, σημειώνεται η φονική έκρηξη.

Νεκροί ανασύρθηκαν

image

ο αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος, γεννημενος το 1958 στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδος, ο οποίος υπηρετούσε στην ΠΥ Λαμίας, ειχε καταταγεί ατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 14-10-1981, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

image

Ο Αρχιπυροσβέστης Νίκος Νικολάου, γεννημένος το 1960 στις Κομποτάδες Φθιώτιδος. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 18-8-1982, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

image

Ο Πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος, γεννημένος το 1953 στα Πετράλωνα Ευρυτανίας, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 5-12-1976, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου αν και βρισκόταν σε απόσταση από το φλεγόμενο σύμπλεγμα των εμπλεκόμενων στο τροχαίο οχημάτων, τραυματίσθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από κομμάτι λαμαρίνας, το οποίο εκφενδονίστηκε, ενώ ο οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. Η σορός του εξαϋλώθηκε και δεν εντοπίσθηκε.

image

Ο θάνατος των τριών Πυροσβεστών, και των δύο οδηγών αποδόθηκε στην εκδήλωση του φαινομένου BLEVE. Από την ισχυρή έκρηξη, από θραύσματα και το ωστικό κύμα, 14 ακομα άτομα, τραυματίστηκαν. Τμήμα του βυτιοφόρου, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στην στέγη δυόροφης οικίας, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, ενώ τμήμα λαμαρίνας, εντοπίσθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport