Αμπελώνα- ΛΑΡΙΣΑ: Ομηρία και συνεργούς του Μαζιώτη “βλέπουν” ως δράστες σε ληστεία υποκαταστήματος.

Ληστεία με δράστες της ληστείας στο Δίστομο, “βλέπουν” ως δράστες ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στον Αμπελώνα Λάρισας, με όμηρο τη διευθύντρια.

Σχεδόν μισή μωρά μετά τη μία το μεσημέρι.Τρία άτομα με περούκες και αλλοιωμένα χαρακτηριστικά εισέβαλαν στο υποκατάστημα της “Πειραιώς” στον Αμπελώνα Λάρισας.
Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, ανάγκασαν τη διευθύντρια να ανοίξει το ΑΤΜ και το χρηματοκιβώτιο, απο τα οποία αφήρεσαν περίπου 170.000 ευρώ. Παρέμειναν σχεδόν 15 λεπτά στην τράπεζα και στη διαφυγή τους, πήραν ως όμηρο τη διευθυντρια, την οποια εγκατέλειψαν στην πλατεία της κωμοπολης και διέφυγαν με άγνωστο μέσο διαφυγής.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ εκτιμάται οτι τουλάχιστον ενας από τους τρεις δράστες, πρόκειται για τον καταζητούμενο συνεργό του Μαζιώτη και δράστη της ληστείας του Διστόμου.
Ο τρόπος δράσης, παραπέμπει σε ληστεία πριν από έναν μήνα, όταν τρια άτομα είχαν εισβάλει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Φαρκαδώνα Τρικάλων. Στη ληστεία υπήρχαν ενδείξεις ως δράστης του Σπύρου Δραβίλα, του επωνομαζόμενου και «καρφάκια», συνεργό στην πρώτη εναέρια απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό. Ενώ καταζητούμενοι για την ΕΛΑΣ ως συνεργοί της “απαλλοτριώσεων” σε τραπεζικά υπό καταστήματα, αναζητούνται επίσης οι Σπυρος Χριστοδούλου και Γιωργος Πετρακάκος.
Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ από Αθήνα, μεταβαίνει στον Αμπελώνα ενώ έχει παραληφθεί το video προς εξέταση από την Αντιτρομοκρατική.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport