Καματερό: Το χρονικό της αιματηρής ένοπλης ληστείας και η σύλληψη του δράστη

Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα, η ομηρία και ο αφοπλισμός του δράστη της ένοπλης ληστείας απο πυρά Αστυνομικού, με την αποδέσμευση της ομήρου, μέσα στο Super Market στο Καματερό.

Ο δράστης εισέρχεται (11/03-17.45)  στο Super Market επί της Λ. Φυλήςστο Καματερό και με την απειλή όπλου ακινητοποιεί προσωπικό και πελάτες ενω αδειάζει τα ταμεία. Επικρατεί αναστάτωση και πανικός.

Υπάλληλος της επιχείρησης, μολις αντιλαμβάνεται τη ληστεία, χωρίς να γίνει αντιληπτός ενεργοποιεί το μπουτόν κινδύνου και σταθμοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με οχήματα της Άμεσης Δράσης μεταβαίνουν στο χώρο για έλεγχο.

Η παρουσία των Αστυνομικών γίνεται αντιληπτή με τον ένοπλο να εγκλωβίζεται στο εσωτερικό και θέτει σε ομηρία πελάτες  (μεταξύ των οποίων και πολλά ανηλικα) και υπαλλήλους. Ο δραστης, παραμένει στο ισόγειο του Super Market και με το όπλο που φέρει το προτάσσει απειλώντας τους Αστυνομικούς.  Πλήρωμα της ΔΙΑΣ τον οποίο απειλεί ο δράστης, ενέργεια πυρά εκφοβισμού κατά του ενόπλου, εξωτερικά του Super Market. Ο δράστης έρποντας απομακρύνεται από τις τζαμαρίες πρόσοψης και συγκεντρώνει  πελάτες- μεταξυ των οποιων και ανηλικα παιδιά- στον πρώτο όροφο του Super Market ενώ κρατάει όμηρο και υπό “καλυψη” νεαρή κοπέλα.

https://youtu.be/mTQqYgBVGF0

Δύο Αστυνομικοί, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας εισέρχονται στο Super Market, ενώ συνάδελφοί τους φωνάζουν να απομακρυνθούν από την είσοδο της επιχείρησης. Το Super Market περιμετρικά, έχει αποκλειστεί από ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις. Δευτερόλεπτα καθοριστικά για την έκβαση της επιχείρησης όπως καταγράφονται σε ηχητικό του κέντρου της Άμεσης Δράσης και βιντεοληπτικό υλικό .

Οι δύο επιχειρησιακοί ένστολοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με την όμηρο, ενώ ο δράστης υπό κάλυψη με το σώμα της, απειλεί τους ένοπλους Αστυνομικούς.

Με βολή ακινητοποίησης, ο δράστης εξουδετερώθηκε ενώ η νεαρή γυναίκα ασφαλής σε κατάσταση σοκ παραλαμβάνεται από τους Αστυνομικούς. Από τα πυρά του Αστυνομικού, ο ένοπλος τραυματίζεται σε θώρακα και κοιλιά (11/03-18.10)

Με σταθμό του ΕΚΑΒ τραυματισμένο σοβαρά, συνοδεία Αστυνομικής δύναμης διακομίστηκε στο Θριάσιο (11/03-18.20)

Αστυνομικοί της Ασφάλειας μετέβησαν στο χώρο παρέλαβαν το όπλο του δράστη, ενώ έλαβαν καταθέσεις της ομήρου και των αυτοπτών στην ένοπλη συμπλοκή οι οποίοι ως πελάτες βρέθηκαν στο Super Market το απόγευμα του Σαββάτου.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.