Καμάρες: Επτά χρόνια κάθειρξη στον Αξιωματικό του ΠΝ για την θανατηφόρα παράσυρση της γιαγιάς και του εγγονού της

Το Ναυτοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, για το θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση γιαγιάς και του εγγονού της, τον Αύγουστο του 2019 στις Καμάρες

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 28χρονο τ.Αξιωματικό του ΠΝ δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την άσκηση έφεσης και επισείει και καταβολή χρηματικής εγγύησης.

O Συνήγορος της οικογένειας των θυμάτων Μαρίνος Σκανδάμης μετά την ανακοίνωση της απόφαση, δήλωσε, «H απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά απένειμε δικαιοσύνη σε αυτήν την τραγική υπόθεση. Βεβαίως τον πόνο και το πένθος της οικογένειας δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε δικαστήριο, διότι τα βαθιά ψυχικά τραύματα των μελών της που έχασαν τους ανθρώπους τους είναι ισόβια. Αναμένουμε την επικύρωση της απόφασης και από το Εφετείο»

Το τροχαίο δυστύχημα, με θύματα την 67χρονη γιαγιά του μόλις λίγων μηνών εγγονιού της, σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2019 στις Καμάρες, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού κοντά στη στροφή που οδηγεί στον οικισμό Μπαρμπουναίικα Αχαϊας.

Ο οδηγός του BMW, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, παρασύροντας και τραυματίζοντας θανάσιμα τη γιαγιά με το μωρό εγγόνι της, ενώ είχαν βγει βόλτα. Παρά την άμεση κινητοποίηση των περιοίκων, ο υπαίτιος οδηγός διέφυγε με τις Αρχές να τον εντοπίζουν λίγο αργότερα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον σημείο του θανατηφόρου δυστυχήματος που είχε προκαλέσει. Ο 28χρονος είχε επιχειρήσει να διαφύγει της σύλληψης, εγκαταλείποντας το όχημά του, πέφτοντας στη θάλασσα, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψή του και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.