Καμάρες Αιγίου: Βαρυ το κατηγορητήριο για τον 28χρονο οδηγό του θανατηφόρου τροχαίου

Βαρύτατο είναι το  κατηγορητήριο κατά του 28χρονου σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 67χρονη Ευαγγελία Μπούρδου και το 1 έτους εγγονό της Ιωάννη.

Στο τραγικό συμβάν των Καμαρών, το απόγευμα της 25ης Αυγούστου, δυστύχημα που διέλυσε τις οικογένειες του Κώστα Μπούρδου και του πατέρα του, ενώ σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και τη χώρα.

Παρά τα όσα έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει, το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου Παναγιώτας Παυλάκου αφορά σε 3 βαριά κακουργήματα για τον οδηγό του φονικού οχήματος. Ειδικότερα:
>Ανθρωποκτονία, από αμέλεια, κατά συρροή
> Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ
> Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος.
«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν’ αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.
Το βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει:

«Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

Οι πληροφορίες που πολλά ΜΜΕ δημοσίευσαν, για πιθανή βλάβη στο σύστημα οδήγησης του οχήματος (όπως άλλωστε ισχυριζόταν και συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου Αλέξης Κούγιας), δεν φαίνεται να ισχύουν, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου θα προσέλθει ο κατηγορούμενος, εντός των ημερών, στην ανακρίτρια του Ναυτοδικείου.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ακόμα: «Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος» τονίζεται, καθώς η τοξικολογική εξέταση του αίματός του, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρεται σε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50% (1,71 με όριο 1,10 γρ./λίτρο).

Καθοριστική για την οικογένεια που θρηνεί όλο αυτό το διάστημα για την απώλεια των δύο αγαπημένων προσώπων, είναι η πρωτοβουλία δύο ικανών πατρινών δικηγόρων, των Μαρίνου Σκανδάμη (πρ. γεν. γραμματέα του υπ. Δικαιοσύνης) και του Κώστα Κρεμμύδα, ν’ αναλάβουν κάθε νομική ενέργεια η οποία θα υπερασπίζει την τιμή και αξιοπρέπειά τους, μετά το τραγικό συμβάν.

«Εκ μέρους της οικογένειας που απώλεσε τα πλέον αγαπημένα τους πρόσωπα, μεταφέρουμε τις εκ βαθέων ευχαριστίες τους για την αμέριστη συμπαράσταση που έλαβαν από πλήθος ανθρώπων, συγγενών, φίλων, γνωστών, συγχωριανών, αλλά και από απλό κόσμο από όλη την Ελλάδα.
Η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα αποδώσει με δίκαιο και αναλογικό τρόπο όσα αρμόζουν στον άνθρωπο που προκάλεσε την ασύλληπτα οδυνηρή και τραγική απώλεια του βρέφους τους Γιάννη και της γιαγιάς του Ευαγγελίας» αναφέρει στην «ΠτΔ» ο Μαρίνος Σκανδάμης.

Ο κ. Σκανδάμης κατάγεται από την περιοχή, διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια του Κώστα Μπούρδου και καλεί, μαζί με το συνάδελφό του κ. Κρεμμύδα, να σεβαστούν τη θλίψη τους, εν αναμονή της απόδοσης της δικαιοσύνης. «Σε αυτές τις στιγμές του ανείπωτου πόνου τους, τα μέλη της οικογένειας, έχοντας να διαχειριστούν μια αφόρητη καθημερινότητα, επιλέγουν να διατηρήσουν την έως τώρα στάση τους χωρίς να προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, αναγνωρίζοντας βεβαίως το ειλικρινές ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των δημοσιογράφων τους οποίους ευχαριστούν» τονίζεται από τον κ. Σκανδάμη, εκ μέρους των δύο νομικών.

________________

* εφημερίδα “Πελοπόννησος”