Κάλυμνος: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό και φέρεται να την απέτρεψαν από το Αστυνομικό Τμήμα

Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενδεχόμενο παραλείψεων ή λαθών σε καταγγελία βιασμού από φοιτήτρια στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, καθώς υποστηρίζει ότι την απέτρεψαν με απειλή παραπομπής της ως κατηγορούμενη αν προβεί σε καταγγελία βιασμού της

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό 19χρονης φοιτήτριας, μετέβη στο ΑΤ Καλύμνου για να καταγγείλει το βιασμό της, με τους αστυνομικούς – υποστηρίζει η νεαρή γυναίκα – να την αποτρέπουν να υποβάλλει μήνυση. Όπως καταγγέλλει η νομική της συμπαραστάτης, Σταματία Μάρκου, η 19χρονη φοιτήτρια οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα τον καλέσουν για συστάσεις.

Η 19χρονη μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση, και επέστρεψε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή. Όπως αναφέρει η πλευρά της 19χρονης φοιτήτριας, την Πέμπτη (05/05) ενώ έβγαινε από το Πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του άνδρα που φέρεται να προέβη στο βιασμό της, η οποία υπέβαλλε και μήνυση σε βάρος της φοιτήτριας, η οποία συνελήφθη και μετήχθη το πρωί (06/05) στον Εισαγγελέα της Κω .

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.