Κάλυμνος: Με Εισαγγελική παραγγελία εκταφή και νεκροτομή για τον 23άχρονο φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου

Την εκταφή για τη σορό του 21άχρονου Νίκου Χατζηπαύλου, με Εισαγγελική παραγγελιά κατόπιν αιτήματος της οικογένειας για διενέργεια νεκροτομη ς με παρουσία τεχνικού Συμβούλου.

Με παραγγελιά του Εισαγγελέως των Εφετών Δωδεκανήσου -μετά την απορριπτική εισήγηση του Εισαγγελέα της Κω – έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου για εκταφή και διενέργεια εκ νέου νεκροτομής του, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας, όπου θα μεταφερθεί μετά την εκταφή η σορος, το απόγευμα της Παρασκευής (08/12). Κατά τη διενέργεια της νεκροτομής μετά την εκταφή αναμένεται να παραστεί ως τεχνικός Σύμβουλος από την οικογένεια του 21άχρονου, ο συνταξιούχος και πρωην Προιστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης.

Ο νεαρός φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου, εντοπίστηκε νεκρός (25/11), στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, ενώ είχε δηλωθεί εξαφάνιση (19/11) απο την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Παναγιώτη Κοτρέτσου, ο οποίος διενήργησε αυτοψία στο χώρο και στη συνέχεια νεκροψία- νεκροτομή, ο 21άχρονος φοιτητής έχασε τη ζωή του, σε τραγικό δυστύχημα και αποκλείστηκε η εκτίμηση που απέδιδε σε εγκληματική ενέργεια το θάνατό του.