Καλλιθέα: Το “κουτί της Πανδώρας” της Ιωάννας, στις έρευνες της Ασφάλειας

Στο δωμάτιο του εξειδικευμένου Τμήματος Εγκαυμάτων του Θριάσειου Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η Ιωάννα, για την πρώτη επίσημη κατάθεσή της οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας

Μια εβδομάδα από την επίθεση σε βάρος της, και ο χρόνος περνάει βασανιστικά αργά, για την 34άχρονη Ιωάννα, η οποία νοσηλεύεται στο δωμάτιο του εξειδικευμένου Τμήματος Εγκαυμάτων του Θριάσειου Νοσοκομείου. Το μεσημέρι της Τρίτης, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας, τη συνάντησαν, αυτή τη φορά για την επίσημη πρώτη της κατάθεση. Η διαδικασία, εκτός από τις ουσιαστικές δυσκολίες, να ξαναζήσει η 34χρονη την βιωματικά ακραία κατάσταση που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια πάνω της, έχει και επιμέρους δυσκολίες, καθώς η πολύ άσχημη ψυχολογική της κατάσταση, και η εύθραυστη ισορροπία της, την καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτη.

Το κουτί της «Πανδώρας» στο «μυστικά» της Ιωάννας

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, οι απαντήσεις στα ερωτήματα για το ποίος, γιατί και με ποια αφορμή, θα μπορούσε να έχει τόσο μίσος μέσα του, για την 34άχρονη Ιωάννα, που θα διευκόλυναν τις έρευνες, ωστόσο η ίδια παραμένει να υποστηρίζει ότι δεν έχει κάτι την παραμικρή υπόνοια για το κίνητρο και την επίθεση σε βάρος της. Στις ερωτήσεις των Αστυνομικών της Ασφάλειας Καλλιθέας, η 34άχρονη φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κάτι «επιλήψιμο» στην προσωπική της ζωή ή στους διαπροσωπικούς της συσχετισμούς ενώ στο επαγγελματικό της πεδίο δεν έχουν προκύψει προστριβές και αντιδικίες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην υπήρχε ουσιαστικά κίνητρο αλλά μια ψευδαίσθηση, για τη συμπεριφορά της Ιωάννας. Ίσως το μόνο νεότερο στοιχείο όπως αναφέρουν πηγές του NantiaReport.gr, φέρεται η 34άχρονη να έχει καταθέσει μεταξύ των ήδη γνωστών, ότι: «..φορούσε μάλλον σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα ήταν ψηλή περίπου στο ύψος μου και αδύνατη..».

Εν τω μεταξύ, η Άρση Απορρήτου από την Εισαγγελία, εκτιμάται από τους ερευνητές ότι θα έχουν εκδοθεί έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις επαφές και τις επικοινωνίες της 34χρονης. Η προσπάθεια που έγινε αρχικά να αποκτήσουν πρόσβαση από τη συσκευή του κινητού της, δεν κατέστη εφικτή καθώς ο κωδικός που τους έδωσε ήταν λανθασμένος. Πλέον οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, εκφράζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο να υπάρχουν στοιχεία τα οποίοι δεν θα ήθελε η 34άχρονη να αποτελέσουν πεδίο έρευνας, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του NantiaReport.gr, με την 34άχρονη Ιωάννα, να επιμένει να αποδίδει την επίθεση, σε συμπτωματικά τυχαίο περιστατικό.

Όπως επισημαίνεται για τον μεγαλύτερο όγκο βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικοί, έχουν αποκομίσει μια εικόνα για το χώρο και τους χρόνους και την παρουσία των προσώπων, ωστόσο η ποιότητα του υλικού στις περισσότερες καταγραφές είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας. Στο πλαίσιο της έρευνας, γυναίκες οι οποίες βρέθηκαν στην περιοχή την ώρα της επίθεσης, και με τα χαρακτηριστικά τους να παραπέμπουν στην περιγραφή της 34άχρονης, και παρέπεμπαν ως “ύποπτες” εξετάσθηκαν από τους Αστυνομικούς και αποκλείστηκε να σχετίζονται με την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Γεραφέντη στην ΕΡΤ (26/05) σε βιντοληπτικό ύλικό εντοπίζεται η άφιξη ξανθιάς γυναίκας, ντυμένη με “βαριά” για την εποχή ρούχα- φοράει σκούρο τζιν και σκουφάκι στο κεφάλι- αν και η ημέρα ήταν ηλιόλουστη- να αποβιβάζεται από όχημα. Ο οδηγός του, αναζητήθηκε, και εντοπίσθηκε. Στην κατάθεσή του, υποστήριξε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, ότι παρέλαβε τη γυναίκα από σημείο -το οποίο υπέδειξε- στο κέντρο της Αθήνας και τη μετέφερε στο ύψος της Αγίας Ελεούσας στην Καλλιθέα, με χρόνο άφιξης, περίπου 7 λεπτά νωρίτερα από την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας. Από κάμερα κάμερα ασφαλείας, διακρίνεται η κίνηση της γυναίκας, να αποβιβάζεται από όχημα και να κατευθύνεται στην είσοδο του κτιρίου, ωστόσο δεν εντοπίζεται εικόνα της να εξέρχεται. Με τεχνική επεξεργασία οι Αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να “καθαρίσουν” την εικόνα και θα υποδείξουν το στιγμιότυπο στην Ιωάννα, στο ενδεχόμενο να την αναγνωρίσει.

Ωστόσο, οι Αστυνομικοί επιμένουν να αναλύουν την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, καθώς η βιτριολίστρια αν και προσχεδίασε , οργάνωσε και υλοποίησε την επίθεση σε βάρος της 34άχρονης, αναζητούν το λάθος της. Όπως προέκυψε και από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στο Γενικό Χημείο του Κράτους, χρησιμοποίησε θεϊκό οξύ (βιτριόλι), χημικό καυστικό το οποίο χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές και παρασκευαστικές μονάδες, και δεν διατίθεται στο κοινό εμπόριο. Οι Αστυνομικοί μεταξύ των άλλων, ερευνούν και αυτή τη “διαδρομή” καθώς θεωρούν θα τους οδηγήσουν στη φυσική αυτουργό της επίθεσης, και να αποσαφηνίσουν τα κίνητρα της αρρωστημένης ενέργειάς της.