Έβρος: “Ασπίδα” σε ενίσχυση των συνόρων με 405 Αστυνομικούς

Υπό το ενδεχόμενο η Τουρκία εκ νέου να προχωρήσει σε μαζική μετακίνησης λαθρομεταναστών στα σύνορα του Έβρου

Απόφαση έκτακτης μετακίνησης με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ως ενίσχυση Αστυνομικών στην ελληνοτουρκική μεθόριο, και σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στις Υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνεται , «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…»

Προς αποφυγή να επαναληφθούν τα γεγονότα που απετράπησαν στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr , συνολικά 405 Αστυνομικοί θα λάβουν φύλο πορείας στα σύνορα του Έβρου, πρόκειται για 125 Αστυνομικούς οι οποίοι θα συνδράμουν στις περιπολίες στο φράχτη και 280 Αστυνομικοί από τη ΔΑΕΑ . Σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα χερσαία σύνορα στον Έβρο, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ελληνικής πλευράς, καθώς βάσει Υπηρεσιακού πληροφοριακού δελτίου ενημέρωσης, η Τουρκία εμφανίζεται να επιχειρήσει νέο σχέδιο μαζικής μετακίνησης λαρθομεταναστών στην περιοχή, προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.