Καλλιθέα: Οδηγός Λεωφορείου καταγγέλει επίθεση και ξυλοδαρμό από τρεις νεαρούς επιβάτες

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις νεαρούς έπεσε πριν από λίγη ώρα οδηγός λεωφορείου στην Καλλιθέα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάνου Μεϊμαράκη για το kallitheaonline.gr.

Το λεωφορείο της γραμμής 219 έκανε στάση στον τερματικό σταθμό πλησίον του ΗΣΑΠ Καλλιθέας (20/12-21.50) όταν τρεις νεαροί ηλικίας 20-22 ετών ζήτησαν από τον οδηγό Ι.Β. να τους ανοίξει την πίσω πόρτα προκειμένου να αποβιβαστούν. Ο οδηγός όπως ισχυρίζεται τους εενημέρωσε ότι η πόρτα λόγω βλάβης και δεν ανοίγει και τους ζήτησε να αποβιβασθούν από τη μπροστινή έξοδο.

Ωστόσο όπως καταγγέλλει ο οδηγός του λεωφορείου, οι τρείς νεαροί απρόκλητα άρχισαν να τον βρίζουν  και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, ενω τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα με κλωτσιές και λακρισματα και τον έβγαλαν έξω από το λεωφορείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί διέφυγαν τρέχοντας, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου αιμόφυρτος ππαρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Ασκληπείο της Βούλας για ιατρικές εξετάσεις και  αξονική τομογραφία, ώστε να αξιολογηθεί η κλινική του κατάσταση.

Ο οδηγός του λεωφορείου είχε ενημερώσει από νωρίς το απόγευμα την υπηρεσία του για την βλάβη στην πίσω πόρτα του λεωφορείου και περίμενε αντικατάσταση του οχήματος.

«Βγαίνουμε για δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα ξαναγυρίσουμε το βράδυ στην οικογένεια μας».

Συνάδελφοι του οδηγού στα λεωφορεία, καταγγέλλουν ότι βιώνουν καθημερινά ακραίες επαγγελματικές συνθήκες ενώ προ ημερών, οδηγός λεωφορείου της γραμμής 843 δέχθηκε βίαια απρόκλητη επίθεση και ξυλοδαρμού από 5 άτομα.

Όπως καταγγέλουν οι οδηγοί των λεωφορείων η μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεων σε βάρος τους παρατηρείται κοντά σε σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ, και κατά τις βραδινές ώρες της βάρδιας.

_______________

* kallitheaonline.gr.