Κάλαμος Αττικής: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα και πτώσης των ανέμων

Σε επιφυλακή παρέμειναν τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο νέων αναζωπυρώσεων στη βορειοανατολική Αττική. Αισιοδοξία για την  μεταστροφή του κλίματος και την πτώση των ανέμων με εμφανή άπνοια κατά τόπους.

Με τα πύρινα μέτωπα σε ύφεση (16/08) ενώ μικρές εστίες μαίνονται, Πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας (15-16/08) προβαίνουν σε οριοθέτηση των μετώπων για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται, όσο ευνοούν οι καιρικές συνθήκες έτσι ώστε να ελεγχθούν πλήρως το ξημέρωμα με τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, «Θα είναι κρίσιμες οι ώρες το πρωί» (..) «Θέλω να πιστεύω ότι με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η πυρκαγιά, είναι πολύ πιθανό μέσα στη νύχτα να μπουν οι πυροσβέστες μέσα, οπότε θα είναι πλέον πιό εύκολο να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Έχουμε την συγκρατημένη αισιοδοξία οτι αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με την πυρκαγιά που μαίνεται για τρίτο 24άωρο στη βορειοανατολική Αττική, και εξελίχθηκε σε μεγάλη καταστροφή.

Σε χαράδρα κοντά στην Αγία Κυριακή, το μέτωπο- Η πυρκαγιά έφτασε στα 500m από την Εθνική Οδό.

Οπως επισημαίνεται τα πυροσβεστικά κλιμακια, οριοθέτησαν την πυρκαγιά -μεσα στη νύχτα-, με το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και το αίτημα για βοήθεια απο την Ε.Ε. καθώς σε χώρες της Μεσογείου μαίνονται πύρινα μέτωπα με τη Γαλλία να έχει ήδη απαντήσει αρνητικά.

Νεότερη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σ.Μαλλίρη, στις εγκαταστήσεις του συντονιστικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει προγραμματισθεί το πρωί της Τετάρτης (16/08-09.00)