Κάλαμος Αττικής: Όταν η φωτιά έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της κι ακόμα.. υπάρχει ζωή

Μέσα στα καμμένα, δένδρα που στέκονται με μαύρες ρίζες και πράσινες κορυφές, στο πέρασμα της φωτιάς. Πυροσβέστες “κομμένοι” από την κόπωση να στέκονται για λίγα λεπτά και να ρίχνονται πάλι στις φλόγες. Μέσα στα απανθρακωμένα ζώα, κάποια γλίτωσαν και η ζωή στο καμμένο δασος αφήνει περιθώρια ελπίδας για ζωή..

Τη φωτογραφία με την πεταλούδα την απαθανάτισε ο φίλος Δημήτρης. Πυροσβέστης και μάχιμος στα μέτωπα της φωτιάς που μαίνονται στη βορειοανατολική Αττική. “Υπάρχει ελπίδα”, σχολιάζει για να λαβει σε απάντησή του, “Η πεταλούδα πετάει και δεν μπορείς να την πιάσεις. Έτσι και η ελπίδα.Θα έρχεται από μόνη της να σε βρει!”..

FB_IMG_1502810128184
Πυροσβέστης (στο πέτο του διατείνεται ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ) στον Κάλαμο, αναλαμβάνει να διασώσει απο τη φωτιά νεοσσούς που επεσαν απο τη φωλιά τους στο δεντρο οταν περασε η φωτιά και κατέστρεψε τα παντα στο πέρασμά της.

FB_IMG_1502803431611
Οι κορυφές των δένδρων στο δάσος παρα το πέρασμα της φωτιάς, μένουν πράσινες καθώς η τραχύτητα της φωτιάς έκαψε οτι έβρισκες στο περασμα της και πριν ολοκληρωθεί η καταστροφή πέρναγε στο επόμενο δένδρο.

Σε μια απο τις κρυφές η φωλιά ενος πουλιού και το τιτιβίσματα των μικρών του, προκάλεσα την αντιδραση του Πυροσβέστη να απλώσει τα χέρια του να απομακρύνει τα μικρά.

Φωτο Αλκη Κωνσταντινίδη
Φωτο Αλκη Κωνσταντινίδη

Ο Ελληνας Πυροσβέστης μες στα χέρια του κρατά ένα απο τα ζώα που γλίτωσαν με τη βοήθειά του, τη μανία της καταστροφικής πυρκαγιάς, με το φακό του Αλκη Κωνσταντινίδη.

FB_IMG_1502802052809
Οταν η κούραση δεν αφήνει περιθώρια και η κόπωση καταβάλλει τον άγνωστο Πυροσβέστη στο μέτωπο της φωτιάς, η δύναμη ψυχής για να συνεχίσει..

Εξουθενωμένος ρίχνει λίγο νερό στο κεφάλι, το πρόσωπο καμμενο από τις φωτιές. Άνιση αναμέτρηση με την πύρινη λαίλαπα, αφανείς ήρωες των πυρκαγιών…

FB_IMG_1502809730866

Καλή δύναμη σε όλους όσους προτάσσουν την αγωνία τους στην Προστασία του Πολίτη..