Καλαμάτα: Θετική γνωμοδότηση της Κοινωνικής Λειτουργούν για το περιβάλλον διαβίωσης του 6άχρονου Λάμπρου

Στην Κλάματα βρέθηκε η Κοινωνική Λειτουργός με Εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να συντάξει πόρισμα για το οικογενειακό περιβάλλον στο πατρικό της Πόλας Ρούπα.
Στην Καλαματα, όπου ζουν μόνιμα η μητέρα και η αδελφή της κατάδικης για συμμετοχή σε Τρομοκρατική Οργάνωση, Πόλας Ρούπα κληθηκε να αξιολογήσει Κοινωνική Λειτουργός προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης ανηλίκου στο χώρο, καθώς ως συγγενείς πρώτου βαθμού, έχουν καταθέσει αίτημα για να αναλάβουν την προσωρινή επιμέλεια του 6άχρόνου Λαμπρου.

Η κοινωνική λειτουργός μετέβη στην Καλαμάτα μετά από εισαγγελική παραγγελία, πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο και στο περιβάλλον που οι δυο γυναίκες ζουν ενω συζήτησε μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινωνική Λειτουργός, ενέκρινε το περιβάλλον  ωστόσο, την τελική απόφαση για το εάν θα τους δοθεί η προσωρινή επιμέλεια, θα την λάβει η Εισαγγελέας Ανηλίκων – ενδεχομένως και αυριο (08/01) σε διαφορετική περίπτωση τη Δευτέρα  (09/01) σύμφωνα και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταυρο Κοντονή- αφού λάβει υπόψιν της και την έκθεση των παιδοψυχολόγων.

Εν τω μεταξύ επετράπη στη μητέρα και την αδελφή της Πόλας Ρούπα μεταβαίνουν στο Παίδων προκειμένου να επισκεφθούν τον 6άχρονο Λάμπρο, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης.