Καλαμάτα: Σε διαρροή κατά την αντικατάσταση φιάλης υγραερίου αποδίδεται η έκρηξη

Τα αίτια για την έκρηξη στην ταβέρνα της οδού Ηρώων στη  Καλαμάτα με τις τρεις νεκρές γυναίκες, ερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Την εκτίμηση ότι η έκρηξη και η φωτιά που ξέσπασε (02/02) στην ταβέρνα της οδού Ηρώων στη Καλαμάτα, πιθανότατα να προκλήθηκε κατα την αλλαγη φιάλης υγραερίου από διαρροή με ανάφλεξη, εξέφρασε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας Δημήτρης Γεωργανάς. Όπως εξήγησε, ο εξαερισμός του καταστήματος τράβηξε τη φλόγα, η φωτιά δεν επεκτάθηκε και δεν υπήρξαν περισσότερο θύματα.

Κατά την έκρηξη στο κατάστημα υπήρχαν περίπου 10-15 άτομα, θαμώνες

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην προσπάθειά του να κατασβέσει την πυρκαγιά υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Με βαριοπούλα επιχείρησε να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει εργαζόμενους και πελάτες.

Κατά τη στιγμή της έκρηξης, τρεις γυναίκες κατέληξαν ακαριαία στα βαρύττα εγκαύματα που έφεραν. Πρόκειται για την 53αχρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη, και δύο εργαζόμενες- 46άχρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών και την 53άχρονη μαγείρισσα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της πόλης, σε κατάσταση σοκ.
Με ελαφρά τραύματα νοσηλεύεται και η 27άχρονη σερβιτόρα του καταστήματος .