ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παραδέχεται τη συμμετοχή του, "δείχνει" ως δράστης της δολοφονίας, το φίλο του.

Προσήχθη στην Ασφάλεια Καλαματας, ως ύποπτος, στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο νεαρών,οι οποίοι εντοπίσθηκαν νεκροί (19/08) ενώ τους αναζητούσαν συγγενείς και φίλοι. Η παραδοχή για την αυτοπρόσωπη παρουσία του μαζί με φίλο του, σε συνάντηση που είχαν με τους δύο δολοφονημενους νεαρούς,  οδήγησε στη σύλληψή του, ωστόσο προσδιορίζει ως δράστης της εκτέλεσης των δύο νεαρών το φίλο του, ο οποίος αναζητείται.

Από τα προανακριτικά στοιχεία τα οποία προέκυψαν, αλλά και από την επεξεργασία των κλήσεων των κινητών τηλεφώνων του Γιάννη Κομμάτη και του Κωνσταντίνου Σγούρου, οι Αρχές, προσδιόρισαν έναν “κύκλο υπόπτων”. Τα άτομα αυτά, προσήχθησαν εξετάσθηκαν και κλήθηκαν σε κατάθεση από την Ασφάλεια Καλαμάτας, στην αναζήτηση των δραστών για την εξιχνίαστη της δολοφονίας των δύο νεαρών.

Γιάννης Κομμάτης, Κωνσταντίνος Σγούρος- φωτογραφία την οποία έδωσαν οι οικογένειες των δύο νέων στην αναγγελία αναζήτησης τους.
Γιάννης Κομμάτης, Κωνσταντίνος Σγούρος- φωτογραφία την οποία έδωσαν οι οικογένειες των δύο νέων στην αναγγελία αναζήτησης τους.

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα (20/08) σε δρόμο έξω από την Καλαμάτα, εντοπίσθηκε το μηχανάκι στο οποίο επέβαινα οι δύο νεροί τα ξημερώματα της Τρίτης (19/08) όταν εξαφανίσθηκαν, ενώ στην Ασφάλεια Καλαμάτας είχαν προσαχθεί άτομα, τα οποία προέκυπτε να έχουν επαφή και επικοινωνία με του δύο νεαρούς, το βραδυ πριν την εξαφάνισή τους. Η κλήση την οποία είχε πραγματοποιήσει από το κινητό του ο 26χρονος σύμβουλος διατροφής Κωνσταντίνος Σγούρος, σε μεταγενέστερο χρόνο από την τελευταία επικοινωνία με την οικογένεια του, τους οποίους ενημέρωσε ότι θα επέστρεφε σύντομα στο σπίτι, προκάλεσε το “ενδιαφέρον” της Αστυνομικής έρευνας. Κάτοχος του κινητού με το οποίο επικοινώνησε ο Κωστας Σγούρος, προέκυψε ένας 19χρονος νεαρός, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και προσήχθη στην Ασφάλεια της Καλαμάτας. Στους Αστυνομικούς, παραδέχθηκε την παρουσία του, μαζί με συνομήλικο φίλο του- σε βάρος του είχει εκδοθεί ένταλμα και αναζητείται-, σε συνάντηση με τα δύο θύματα, ενώ περιέγραψε -τη δική του εκδοχή – για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (19/08) μεταξύ των τεσσάρων νεαρών.

Η περιοχή στην οποία εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.
Η περιοχή στην οποία εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.

Ο 19χρονος, φέρεται να υποστηρίζει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κωνσταντίνο Σγούρο το βράδυ της εξαφάνισης(18/08), και του ζήτησε συνάντηση, με πρόσχημα ότι είχε στη διάθεσή του ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν προς πώληση. Στο ραντεβού ορίσθηκε σε υπάιθριο parking ξενοδοχείου της πόλης, ο Κωνσταντίνος Σγούρος, πήγε μαζί με το Γιάννη Κομμάτη, με το μηχανάκι τύπου “Beverly” ενώ ο 19χρονο  -όπως υποστηρίζει- με ένα συνομήλικο φίλο του, επέβαινα σε ένα κλειστού τύπου φοτηγάκι.

Όπως έχει καταθέσει ο 19χρονος, είχε (προ)πληρώσει #800€ τον Kώστα Σγούρο για να του προμηθεύσει συμπληρώματα διατροφής τα οποία όμως καθυστερούσαν, και οι δύο 19χρονοι αποφάσισαν να “πιέσουν” τον 26χρονο, ωστόσο -όπως υποστηρίζει ο 19χρονος-  και τους επιστρέψει τα χρήματα. Με πρόσχημα ότι το αυτοκίνητο “προς πώληση” ήταν σε άλλο σημείο σταθεμεύνο, έπεισαν τους δύο φίλους να επιβιβαστούν στο κλειστό φορτηγάκι και σε απόσταση 10χλμ από την πόλη της Καλαμάτας, τους οδήγησαν από χωματόδρομο σε απομερη περιοχή. Όταν ο 26χρονος και ο 25χρονος ΕΠΠΥ, άρχισαν να αντιλλαμβάνονται την προσχεδιασμένη ενέργεια των δύο 19χρονων, συνεπλάκησαν μαζί του. Όπως περιγράφει τα γεγονότα ο 19χρονος, η έντονη αντίδραση του  Σγούρου, πυροδότησε το “θυμικό” του συνομήλικου φίλου του- ο οποίος αναζητείται-. Από κοινού, οι δύο 19χρονοι- υποστηρίζει-  συνεπλάκησαν με τον Κώστα Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη. Στη συνέχει ο 19χρονος- φέρεται να ισχυρίζεται- ότι ο φίλος του -ο οποίος αναζητείται-, πήρε την καραμπίνα που υπήρχε στο αυτοκίνητο- καταχωρημενη στα στοιχεία της μητέρας του19 χρονου ο οποίος έχει συλληφθεί- και πυροβόλησε τους δύο φίλους σχεδόν εξ επαφής. Εννέα φυσίγγια εντοπίσθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης. Στη συνέχεια -όπως περιγράφει ο 19χρονος στη
ν απολογία του- επιβίβασαν στο κλειστού τύπου φορτηγάκι, και μετέφεραν τις σορούς τον δύο νεαρών, και από το πλάτωμα του δρόμου απέρριψαν τα κορμία τους στην χαράδρα όπου και εντοπίσθηκαν το απόγευμα της επόμενης ημέρας (19/08).

Οι δύο 19χρονοι -όπως ισχυρίζεται- επέστρεψαν στο υπαίθριο parking του ξενοδοχείου όπου οι δύο νεαροί είχαν σταθμεύει νωρίτερα το μηχάνκι τους, το μετέφερεαν σε σημείο έξω από την πόλη -εκεί που εντοπίσθηκε το απόγευμα της Τεταρτης (20/08) λίγο μετά τις 19.00 και το εγκατέλειψαν.

Από τα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει κατά την προανάκριση, προκύπτει ότι ο 25χρονος ΕΠΠΥ, Γιάννης Κομμάτης, δολοφονήθηκε, χωρίς αφορμή, επειδή ήταν μαζί με τον Κώστα Σγούρο, με τον οποίο είχαν την προσωπική διένεξη οι 19χρονοι. Σε έρευνα στο σπίτι του 19χρονου ο οποίος εχει συλληφθεί, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, το κλειστό φοστηγάκι, στο οποίο εντοπίσθηκαν ίχνη άιματος στο εσωτερικό καθώς και αιματηρά αποτυπώματα και αιματοβαμμένα ρούχα και παπούτσια, τα οποία έχουν αποσταλλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ο 19χρονος αναμένεται (21/08) να οδηγηθεί στην Εισαγγελία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και του έταιρου κατηγορούμενου στην υπόθεση.