Καλαμάτα: FakeNews- Παράσυρση σκύλου σε τροχαίο, ΔΕΝ τραυματίσθηκε από κροτίδα

Σε τροχαίο τραυματίστηκε θανάσιμα σκύλος στην Καλαμάτα. Ανακριβής αναπαραγωγή του πραγματικού περιστατικού, ανάφερε ως αιτία τραυματισμό του αδέσποτου ζώου, από κροτίδα στο στόμα.

Η δημοσιοποίηση περιστατικού τραυματισμού αδέσποτου ζώου, το οποίο υποβλήθηκε σε ευθανασία, λόγω της συνθλιβής των σιαγόνων του, στην Καλαμάτα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Αρχικά αναφέρθηκε σε σχετικσ δημοσιεύματα- ανακριβώς- ότι το αδέσποτο ζώο τραυματίσθηκε με κκροτίδα στο στόμα. Στη συνέχεια ωστόσο προέκυψε οτι η αιτία τραυματισμού του σκύλου ήταν συνεπεια τροχαίου.

Το περιστατικό όπως αναπαράγεται στα ΜΜΕ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το περιστατικό- χωρίς να έχει γνώση των πραγματικών γεγονότων- αναπαρήγαγε στα κοινωνικά Μέσα δικτύωσης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Η δολοφονία σκύλου με κροτίδες στην Καλαμάτα είναι πράξη που προκαλεί ανατριχίλα και αποτροπιασμό. Όσοι κακοποιούν ζώα, δεν έχουν ανθρωπιά, παιδεία και πολιτισμό. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν», σχολίασε στο λογαριασμό που διατηρεί .

Το περιστατικό για άλλη μια φορά έρχεται να αναδείξει τη “δυσλειτουργία” ΜΜΕ (site’s και πολιτικών επιτελείων) καθώς, δημοσιεύονται και αναπαράγονται ανακριβή περιστατικά, λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης και ελλιπούς διασταύρωσης.