Καλαμάτα: Απόβαση Αφγανών και συλλήψεις απο την Αστυνομία

“Έφτασαν οι πρώτοι “Αφγανοί” ή τους.. “έφτασαν” στην Καλαμάτα” η αναφορές που προκάλεσαν αναστάτωση στη θέα ενδεδυμένων με τα σαλβάρια και σαρίκια ανδρών σε κίνηση στους δρόμους της πόλης και κλήθηκε η Αστυνομια

Στην είσοδο της πόλης της Καλαμάτας στο Ασπρόχωμα, εντοπίσθηκαν νωρις το μεσημέρι (25/08) να κινούνται συντεταγμένα ομάδα περίπου 15 “Αφγανών” και άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία.

Προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση σε εξακρίβωση στοιχείων για τους 13 άνδρες και διακριβώθηκε ότι φέρουν έγγραφα ως ευρωπαίοι πολίτες, προερχόμενοι από Γερμανία και Γαλλία, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα οι οποίοι δηλώνουν… περιηγητές.

Οπως εμφατικά έχουν δηλώσει στην πρόσφατη επίσκεψή τους στον Έβρο τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μπορεί τα χερσαία σύνορα του Έβρου να είναι “κλειστά” για τους λαθρομετανάστες ωστόσο με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν έντονη ανησυχία εκφράζεται για θαλάσσια σύνορα της Χώρας, καθώς αποτελούν εύκολη πρόσβαση για τα δουλεμπορικά δίκτυα στη μεταφορά λαθρομεταναστών.