ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ανήλικη ήθελε να .. "ταξιδέψει", για να γνωρίσει διαδικτυακό της "φίλο".

Η ανησυχία για την ανήλικη -16ετών – κόρη τους, τους οδήγησε στο Αστυνομικο τμήμα για αναγγεελία εξαφάνισης, όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι της. Υστερα από αναζητήσεις η 16χρονη εντοπίσθηκε  στο λιμάνι του Πειραιά, πριν επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής, για να συναντήση όπως εξήγησε στη συνέχεια, 32χρονο “διαδικτυακό φίλο” τον οποίο είχε επικοινωνία μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.


Με ένταλμα του Ανακριτής Καλαμάτας, εντοπίσθηκε και συνελλήφθη (19/08) από Αστυνομικούς του ΑΤ Γέρας Μυτιλήνης ο 32χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν η “αφορμή” για την ανήλικη να ταξιδέψει από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο νησί του, για να τον συναντήσει. Με εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ  ισχυρίσθηκε ότι η ανήλικη, με την οποία είχαν επικοινωνία μεσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, θα τον επισκεπτόταν, με τη συγκατάθεση των γονιών της.

Η ανήλικη έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, και βρίσκεται με  την οικογένειά της. Η γονείς της ανησύχισαν όταν διαπίστωσαν (18/08) ότι η ανήλικη δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι, και προχώρησαν σε αναγγελία εξαφάνισης και αναζήτησης στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Όπως κατέθεση η μητέρα της 16χρονης, το προηγούμενο βράδυ, είχε επικοινωνία με διαδικτυακό της “φίλο” στο “facebook”, από τη νησιωτική χώρα.

Άμεσα με Εισαγγελική πράξη, πραγματοποιήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το στίγμα του κινητού της εντοπίσθηκε στην περιοχή του Πειριαιά. Σε συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής με την Ασφάλεια του Λιμενικού, η ανήλικη εντοπίσθηκε, στον προβλήτα με σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Μυτιλήνη. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, απ’ όπου λίγες ώρες αργότερα την παρέλαβαν οι γονείς της.

Στην κατάθεσή της η ανήλικη, υποστήριξε ότι ηταν προσωπική η επιλογή της να φύγει από το σπίτι και να επισκεφτεί τον διαδικτυακό της “φίλο” ενώ ανέφερε ότι ” γνώρισε έναν άνθρωπο και ήθελε να ταξιδέψει”.