“κ.υπουργέ, για να σας φρεσκαρω τη μνήμη, η πρόσληψη των πρώτων Συνοριοφυλάκων – και της Αττικής- έγιναν επί ημερών που ήταν κυβέρνηση το άλλο σας κόμμα, και δεν διαμαρτυρηθηκατε”

Με αφορμή την επερώτηση του Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή για τους Συνοριακούς Φύλακες στην Αθηνά, σχόλιο Ανθυπασπιστή της ΕΛ.ΑΣ (τέως Συνοριακού)*

“Πραγματικά η βουλευτική ασυλία έχει γλυτώσει πολλούς – ενας εξ αυτών και ο κος Ραγκούσης – από τον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων!
Κε υπουργέ,

δεν γνωρίζετε ότι οι συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται με μόρια? Για ποια κομματικά ρουσφέτια μιλάτε?? Για ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους είναι απόφοιτοι ΑΕΙ? Σε αυτούς αναφέρεστε?

Σταματήστε να παίζεται με τις λέξεις, ο Συνοριοφύλακας , είναι ιδιότητα – αστυνομική – που την αποκτά κάποιος που υπηρετεί σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες αλλοδαπών και διαχείρισης παράτυπων μεταναστών σε ΟΛΌΚΛΗΡΗ την Χώρα!
Κε υπουργέ,

για να σας φρεσκαρω την μνήμη, η πρόσληψη των πρώτων Συνοριοφυλάκων – μεταξύ αυτών και της Αττικής- έγιναν επί ημερών που ήταν κυβέρνηση το άλλο σας κόμμα, τότε που ήσασταν μέλος σε αυτό και δεν διαμαρτυρηθηκατε.

Πώς είναι δυνατόν τότε οι Συνοριοφύλακες να ήταν άξιοι ενώ τώρα κομματικά ρουσφέτια? Αντιλαμβάνομαι ότι απευθύνεστε σε συγκεκριμένο πολιτικό ακροατήριο κ ότι ως πολιτικός επιθυμείτε την επανεκλογή σας, όμως μην το πράττετε με τρόπο που θίγει την τιμή κ την υπόληψη ανθρώπων που καθημερινά παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για την διαχείριση των παράτυπων μεταναστών κυρίως στο νομό της Αττικής.
Μια επίσκεψη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών είμαι σίγουρος ότι θα σας κάνει να επαναπροσδιορίσετε τις αρχικές τοποθετήσεις σας κε υπουργέ”, σχολιάζει ο Αστυνομικός και τέως Συνοριακός.

___________

* Νίκος Μπαλουρδος , Ανθυπασπιστής (τέως Συνοριακός- συνδικαλιστής ΠΟΣΥΦΥ)