Κ.Πλεύρης: “Δεν δικάζετε τον φασισμό, ούτε τη Δημοκρατία”

Προσήλθε στο Εφετείο ο εξ ορισμού συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης

Αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου (τακτικών και αναπληρωματικών) πλην της Εισαγγελέως της Έδρας , υπέβαλε για για τον εντολέα του, Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ο εξ ορισμού συνήγορός του, Κώστας Πλεύρης, ο οποίος απευθυνόμενος προς του Δικαστές ανέφερε ότι έχουν επηρεαστεί από τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη, έκανε λόγο για πολιτική δίκη και κατέληξε, να αναφέρει, «Δε μας νοιάζει να νικήσει η Δημοκρατία, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαρόπουλου, μας νοιάζει να κερδίσει η Δικαιοσύνη».

Στην αγόρευσή του, ο  Κώστας Πλεύρης ανέφερε, «ερχόμενος στο δικαστήριο σας νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επαναστάσεως με πλήθη έξω από τος αίθουσες, και αποδοκίμαζαν εκείνους που υπεράσπιζαν τους κατηγορουμένους. Ελπίζω το δικαστήριο σας να εξασφαλίζει την ακεραιότητα.
Ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του. Δεν επιτρέπεται τα ΜΜΕ να αποκαλούν τον κατηγορούμενο ένοχο. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Αυτός έχει γίνει από την πρόεδρο της δημοκρατίας, τα ΜΜΕ και τος τηλεοράσεις.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και οι διαδηλώσεις στο δρόμο μπορεί να σας έχουν επηρεάσει. Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από τις παρεμβάσεις των εξουσιών. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πινακίδες που έλεγαν δεν είναι αθώοι, και εσείς τις είδατε.
Έχει μετατραπεί η δίκη σε πολιτική δίκη. Βλέπω ότι όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Δεν αμφισβητούμε ότι είστε ικανή δικαστής όπως γράφουν οι εφημερίδες. Εμείς δεν διαφωνούμε αλλά υπάρχουν και άλλοι ικανοί. Αντιθέτως στρέφονται κατά της εισαγγελέως.
Σήμερα γράφουν οι εφημερίδες σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα πάρουν αναστολή οι κατηγορούμενοι. Δεν δικάζετε το φασισμό, ούτε τη δημοκρατία. Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία, όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου, εσείς εκπροσωπείτε την δικαιοσύνη. Δημιουργείται η υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί».

Μετά την ανάπτυξη του αιτήματος, το Δικαστήριο θα αποφανθεί επί του βάσιμου η μη του αιτήματος. Αν το αίτημα κρίνεται βάσιμο το Δικαστήριο θα αποσυρθεί και στην Έδρα θα ανέβει άλλη σύνθεση για να κρίνουν το αίτημα εξαίρεσης. Αν κριθεί αβάσιμο η δικονομική διαδικασία συνεχίζεται.

Το Δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή για να κρίνει το αίτημα Πλεύρη.