Κ.Παπακώστα: “Όποιος βανδαλίζει ή σπάει, θα πρέπει να καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του”

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, τοποθετήθηκε αναφορικά με τους βανδαλισμούς.

Η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με δήλωσή της στο Βαιο Σύρρο, για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Channel, αναφορικά με τους βανδαλισμούς, σχολίασε ότι, «εφεξής όποιος βανδαλίζει, σπάει ή καταστρέφει θα πρέπει να υπέχει από το Ελληνικό Δημόσιο και αστική αποζημίωση. Αυτός λοιπόν, θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του”.

Σχετικά με τη χρήση του “Αίαντα” η αρμόδια Υφυπουργός επεσήμανε οτι, “κάναμε αυτό που κάνει κάθε σοβαρό κράτος, κάθε σοβαρή Αστυνομία σε ανάλογες περιπτώσεις. Είναι ο ηπιότερος τρόπος αντιμετώπισης, διότι δεν χρησιμοποιείς χημικά”, ενώ πρόσθεσε πως “το Κράτος πρέπει να γίνεται σεβαστό”.

“Το δόγμα το οποίο υπηρετούμε είναι απέναντι, επίθεση στην παραβατικότητα και στην ανομία”

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το αν η επιχειρησιακή ανταπόκριση της Αστυνομίας προκαλεί περισσότερη ασυδοσία, η Υφυπουργός υποστήριξε, “δεν υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη δράση, υπάρχει η νόμιμη δράση. Δεν βλέπω καμία ασυδοσία στο να υπηρετείς το Κράτος Δικαίου αποτελεσματικά, στο να κρατάς τους πολίτες ασφαλείς, στο να προστατεύεις τις περιουσίες των πολιτών και τη δημόσια περιουσία, και να περιφρουρείς την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ασφάλεια της χώρας. Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη διότι δεν συνέβη και κάτι τέτοιο άλλωστε”.