Κ.Κηφισιά: Σεσημασμένος ο 36άχρονος Ρομά

Τις συνθήκες του ένοπλου στην Κηφισιά, με νεκρό 36άχρονος Ρομά από βολίδα όπλου Αστυνομικού, σε αποτροπή αρπαγής 82άχρονης εεξετάζει το Τμήμα Διωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του νεκρού Ρομά,  προκύπτει σεσημασμένος με ποινικό μητρώο για απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, σε οικογενειακό επεισόδιο το 2009 στο Ζεφύρι.

Από την Αστυνομία αναζητείται ένας ακόμα Ρομά.

Όπως έχει προκύψει από τα έως τώρα στοιχεία, ο Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ βρισκόταν  εκτός υπηρεσίας, κι επέστρεφε στο σπίτι του στην Κηφισιά, όταν διέκρινε στην οδό Τριπόλεως, δύο άνδρες με βία να επιβιβάζουν σε όχημα την 82άχρονη γειτόνισσα του. Άμεσα ενημέρωσε το Κέντρο της ΑΔ και τους ακολούθησε με το όχημα του κι επιχείρησε ακινητοποίηση του οχήματος των δραστών, στην διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου.

Η ηλικιωμένη είχε βγάλει το σκύλο της βόλτα, και οι δύο Ρομά τη  έπεισαν να τους ακολουθήσει.

Όπως φέρεται να καταθέτει ο Αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ, βγήκε από το όχημα του  ενώ αποβιβάστηκε κι ένας από τους Ρομά με το οποίο συνεπλάκησαν και το Ρομά να επιχειρεί να κάνει χρήση όπλου (περίστροφο) το οποίο έφερε στη ζώνη του.

Ο Αστυνομικός αντανακλαστικά έκανε χρήση του όπλου που έφερε και πυροβόλησε. Στην αναστάτωση που προκλήθηκε, η  ηλικιωμένη διέφυγε απο την επιτήρηση του έτερου δραστη και να αποβιβάζεται από το όχημα, ενώ ο Ρομά με τον οποίο συνεπλάκη ο Αστυνομικός, επιβιβάζεται και πάλι στο όχημα, και με το συνεργό του απομακρύνονται με ταχύτητα.

Ο Αστυνομικός μετέφερε την ηλικιωμένη στο σπίτι της, ενώ στην περιοχή πληρώματα της ΑΔ ενεργούσαν αναζητήσεις στα χαρακτηριστικά του οχήματος των Ρομά, χωρίς όμως να τους εντοπίσουν.

Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα (16/01) το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «Υγεία» ενημέρωσε το Κέντρο της ΑΔ, για όχημα ο οδηγός του οποίου εγκατέλειψε ανδρα βαρύτατα τραυματισμένο από βολίδα όπλου και λίγο μετά , κατέληξε .

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλειας Αττικής.