Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών: Καταδικάζει το αντισημιτικό γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο

Ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για το Αντισημιτικό Γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο.

Στη διάρκεια των ιερότερων ημερών της Ιουδαϊκής θρησκείας, αντικρύσαμε με θλίψη και αγανάκτηση τα επαίσχυντα συνθήματα μίσους στους τοίχους του Εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών. Υπενθυμίζουν σε όλους μας, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας ότι το τέρας του ναζισμού δεν εξαφανίστηκε με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, ούτε με τη καταδίκη των ηγετών του τρίτου ράιχ. Οι νοσταλγοί τους στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς και στην Ελλάδα, επιχειρούν να επανέλθουν και να καταλύσουν κάθε αξία ανθρωπιάς, βεβηλώνοντας ακόμη και τον τόπο αιώνιας ανάπαυσης μελών της Κοινότητάς μας.
Ταυτόχρονα όμως, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Κώστας Μπακογιάννης, έσπευσε άμεσα να καταδικάσει το γεγονός και να ενεργήσει ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να διαγράψουν άμεσα τα συνθήματα που προσβάλλουν τον πολιτισμό της πόλης μας, ενώ μεταφέρουμε και τις ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκριση στη Διοίκηση του Γ’ Νεκροταφείου Νίκαιας. Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της ανήθικης πράξης σύντομα θα συλληφθούν και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.
Εάν θέλουμε στη χώρα μας να επικρατήσει το πνεύμα της αλληλεγγύης, το πνεύμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και οι αρχές της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, τότε ο ναζισμός δεν έχει, και δεν πρέπει να έχει θέση στη κοινωνία μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο