Ισπανία: Χρυσή η Αντιπλοίαρχος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IFBB

Πρωταθλήτρια στην κατηγορία Fitness Challenge στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IFBB αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Αντιπλοίαρχος του ΛΣ

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IFBB που διεξήχθη (02-07/11) στην Santa Sussana της Ισπανίας, η Ελληνική αποστολή αποκόμισε 12 μετάλλια στην Σωματική Διάπλαση και στο Fitness Challenge, ανάμεσα σε 80 χώρες και με συμμετοχή 700 αθλητών σε όλα τα αγωνίσματα.

Στο Fitness Challenge η έμπειρη Αντιπλοίαρχος του ΛΣ, Ειρήνη Ζώρα για 2η συνεχόμενη χρονιά έλαβε τον τίτλο της φορά Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, μετά τις 417 επαναλήψεις της έδωσαν, το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας. Σε δήλωσή της, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ειρήνη Ζώρα, ανέφερε,  «Το επίπεδο των αγώνων φέτος ήταν εμφανώς πολύ πιο υψηλό και αγωνίστηκα με πολύ δυνατές αθλήτριες άλλων χωρών. Κατάφερα να εκπληρώσω τον προσωπικό μου στόχο, να διατηρήσω τον τίτλο κατακτώντας για άλλη μια φορά το χρυσό μετάλλιο και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Εύχομαι να αξιωθώ και στο μέλλον να φέρω διακρίσεις στην χώρα μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία silver του Fitness Challenge και περήφανη για το Παγκόσμιο Ρεκόρ».

Η για Αντιπλοίαρχος του ΛΣ, Ειρήνη Ζώρα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει λάβει την 3η θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το 1998.

Το Fitness Challenge είναι αναγνωρισμένο άθλημα από την ΓΓΑ και λειτουργούν περισσότερα από 60 Σωματεία στην Ελλάδα. Οι αθλητές επαναλαμβάνουν έξι ασκήσεις σε 24 λεπτά. Νικητής είναι ο αθλητής με τις περισσότερες ορθές επαναλήψεις.

Αναλυτικά οι διακρίσεις της Ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο του Fitness Challenge:

• Ζώρα Ειρήνη- 1η θέση κατηγορία silver individual, 2η θέση κατηγορία gold women pairs, 4η θέση κατηγορία silver women pairs

• Δουκάκη Μαριελίζα 2η θέση κατηγορία Gold women pairs, 3η θέση Gold mix couples

• Καλλιώρα Όλγα 4η θέση women silver pairs

• Ζερβός Ιωάννης 3η θέση Gold mix couples

Στην αποστολή συμμετείχε ως διεθνής κριτής ο Χαράλαμπος Καζήλας.