Ισόβια στον καθ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 6άχρονης κορης του, την οποια απέρριψε σε κάδο απορριμάτων

Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 62άχρονο πρώην Αστυνομικό καθ ομολογιαν δράστη της δολοφονίας της 6άχρονης κόρης του Στέλλας την οποία απέρριψε σε κάδο απορριμάτων

Τον περασμένο Απρίλιο (28/04 2018), η δολοφονία της 6άχρονης Στέλλας προκάλεσε το Πανελλήνιο. Σχεδόν ένα χρόνο μετά (21/03), με ομόφωνη απόφαση το Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για μειωμένο καταλογισμο και κατά πλειοψηφία 6-1 το αίτημα για αναγνώριση των ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Ο κατηγορούμενος Ιωάννης Εικοσπεντάκης, απέδωσε σε… ατύχημα τη δολοφονία της 6άχρονης κορης του Στέλλας υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της επήλθε κατά λάθος.

Ο 62άχρονος Αστυνομικός έκλεισε την μύτη και το στόμα της κόρης του, ενώ την έκανε μπάνιο όπως ανέφερε στην απολογία του, επειδή έκλαιγε. Όταν κατάλαβε ότι η κόρη του είναι νεκρή, την τύλιξε σε σακούλες σκουπιδιών και απέρριψε το πτώμα της στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το 6άχρονο κορίτσι κατέληξε από ασφυξία.

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την  υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία», ανέφερε ο 62άχρονος κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον της Έδρας.

Συμπλήρωσε ότι όλο αυτό το διάστημα, παρείχε οικονομική στήριξη στη σύζυγό του, δίνοντας της χρήματα για να μεγαλώσει τον δίδυμο αδελφό της 6άχρονης Στέλλας.

Κατα την ακρόαση της απολογίας του 62άχρονου, ο Εισαγγελέας απευθυνόμενος  στον Ιωάννη Εικοσπεντάκη, “κύριε κατηγορούμενε, μας κοροϊδεύετε;

Εισαγγελέας: Ήταν τόσο σημαντικό για σας να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Γιατί να μην ξυπνήσει;
Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον ξυπνήσω ..
Εισαγγελέας: Δεν σκεφτήκατε ότι το παιδί σκάει όταν της κλείνατε το στόμα;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το αντιλήφθηκα. Κοίταζα να δω αν ο γιος μου ξύπνησε μέσα στη φασαρία…
Εισαγγελέας: Γιατί να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Μήπως τον αγαπάτε λίγο παραπάνω;
Κατηγορούμενος: Όχι….
Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο το 166;
Κατηγορούμενος: Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα. Το παιδί σταμάτησε να κινείται και το άφησα στο καναπέ… Το κράτησα 3 με 4 λεπτά… Μετά τις έκανα μαλάξεις για να τη συνεφέρω αλλά δεν τα κατάφερα
Εισαγγελέας: Αφού την άφησες στον καναπέ τι έκανες;
Κατηγορούμενος: Την έβαλα σε μια σακούλα… σε σακούλες και την πέταξα…
Εισαγγελέας: Δε μου αρέσει η λέξη… Την «πέταξα»; Για το παιδί σας μιλάτε…
Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σας αντιστεκόταν;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το κατάλαβα…
Πρόεδρος: Αφήνετε τη σορό στον κάδο και μετά τι κάνετε;
Κατηγορούμενος: Ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και με πήρε ο ύπνος…

Ο Ιωάννης Εικοσπεντάκης υποστήριξε ότι δύο φόρες μέσα στη φυλακή, επιχείρησε να ενεργήσει αυτόχειρα. Ενώ για εκείνο το βράδυ ανεφερε ότι ειχε πάρει χάπια και είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο 62άχρονος πρώην αστυνομικός αρνηθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής ασθένειας.

Η μητέρα της 6άχρονης, Καλλιόπη Αλιφραγκή, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του πρώην συζύγου της καθ’ ομολογίαν δράστη, και με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε στους Δικαστές:

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά, δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του… Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια» ανέφερε, ενώ απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο και δείχνοντας του τη φωτογραφία της κόρης τους, «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε… Παιδί μου, παιδί μου».

Μου είπε: «Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα. Πήγα στο σπίτι, βρήκα ένα χάος και το παιδί μου έλειπε. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι» ανέφερε στην κατάθεση της η μητέρα της 6άχρονης, Καλλιόπη Αλιφραγκή.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να ήταν ένα ατύχημα;

Μητέρα 6άχρονης: Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να βρω αιτία. Αυτό το γιατί θα με βασανίζει για πάντα. Θα το δεχόμουν ότι ήταν ατύχημα αν φώναζε βοήθεια. Όχι αυτό που έκανε μετά… Και το αποκορύφωμα ήταν τα σκουπίδια. Δεν θέλω να το πιστέψω…

Η Καλλιόπη Αλιφραγκή στην κατάθεση της παρέθεσε την κίνηση του Ιωάννη Εικοσπεντάκη, την ημέρα της κηδείας της 6άχρονης Στέλλας και ενώ ήταν κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μετέφερε χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό: «Εγώ έψαχνα να κάνω την κηδεία της Στέλλας και αυτός ήθελε να κατοχυρωθεί μην του πάρω τα χρήματα, εγώ αυτό θα έκανα εκείνη την ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.