Ισόβια στο δολοφόνο- νοικάρη, του 77άχρονου συνταξιούχου της ΕΘΕΛ, Σταύρου Κωνσταντόπουλου

PoliceVoice

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018
Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΟΛΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ – Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΑΟΥΛΟ
Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΟΛΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ – Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΑΟΥΛΟ

Ισόβια για δεύτερη φορά άκουσε ο Γιάννης Μιχαλόπουλου, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών όπου έδωσε τη δική του θεατρική παράσταση.

Δεν δίστασε και αυτή τη φορά (11/01 2018) να κατηγορήσει ως δολοφόνο του άτυχου γέροντα, τον ένα από τους δυο γιους του! Ωστόσο, η Έδρα δεν πείστηκε αφού δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Το ιστορικό της φρίκης
Το άγριο έγκλημα με θύμα τον Σταύρο Κωνσταντόπουλο 77 χρόνων συνταξιούχο οδηγό της ΕΘΕΛ, έγινε στις 27 Απριλίου του 2009. Το «λάθος» του άτυχου γέροντα ήταν ότι πήγε στη μονοκατοικία του στο Αιγάλεω, για να εισπράξει τα ενοίκια που του χρωστούσαν. Ο ενοικιαστής του τον στραγγάλισε, τον στοίβαξε σε ένα μπαούλο σε μια αποθήκη κοντά στην αποχέτευση και έριχνε κολόνιες και χλωρίνη για να μη μυρίζει!
Η οικογένεια του άτυχου γέροντα ζήτησε τη βοήθεια τηλεοπτικής εκπομπής για να εντοπίσει ένα ίχνος του, αφού γι αυτούς ήταν αγνοούμενος.
Οι αντιφάσεις του ενοικιαστή έγιναν αντιληπτές από την πρώτη στιγμή. Όλα έδειχναν πως το μοιραίο εκείνο πρωινό κάτι σοβαρό είχε συμβεί στο σπίτι και ο ίδιος γνώριζε περισσότερα απ’ όσα δήλωνε.
Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ήταν εκείνος που είχε μεταφέρει το αυτοκίνητο του Κωνσταντόπουλου στην Ιερά Οδό, όπου και βρέθηκε εγκαταλειμμένο. Στην πορεία εντοπίστηκαν θύματα του από απάτες που είχε στήσει στο παρελθόν και τότε φάνηκε το εγκληματικό του προφίλ. Η αστυνομία όμως δεν μπορούσε να «δέσει» τα στοιχεία και να αποκαλύψει τη φρικτή δολοφονία. Κι όμως: αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το σπίτι τρεις φορές και δεν είχαν εντοπίσει το πτώμα στο μπαούλο!
Ο ενοικιαστής για να θολώσει τα νερά προσκόμισε αποδείξεις που έδειχναν ότι στην συνάντηση που είχε με τον σπιτονοικοκύρη του, τον ξεχρέωσε και εκείνος έφυγε «ευχαριστημένος».
Ειδική δικαστική γραφολόγος που εξέτασε τις αποδείξεις απεφάνθη ότι ο Κωνσταντόπουλος την ώρα που υπέγραφε βρισκόταν σε σύγχυση, πιθανότατα υπό απειλή.
Για έναν χρόνο ο ενοικιαστής μαζί με τον φίλο του έμεναν στο σπίτι της φρίκης χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σοκάρει η αποκάλυψη της φρίκης
Οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές είναι σοκαριστικές.
Ο ενοικιαστής έβαλε τον Κωνσταντόπουλο με τη βία να του υπογράψει και την τελευταία απόδειξη ενοικίου χωρίς να του δώσει χρήματα και τον στραγγάλισε. Στη συνέχεια έβαλε μια σακούλα στο κεφάλι του, τον τύλιξε σε ένα χαλί και τον έδεσε με σύρμα . Μετά στοίβαξε το «πακέτο» ανάμεσα σε παλιά αντικείμενα σε μια αποθηκούλα κάτω από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού, δίπλα απ’ την κουζίνα!
Ένα μήνα αργότερα είδε ότι δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί το πτώμα. Δεν είχε δικό του αυτοκίνητο και η γειτονιά τον υποπτευόταν. Τότε αποφάσισε να ολοκληρώσει το μακάβριο έργο του: Τοποθέτησε το πτώμα του Κωνσταντόπουλου σε ένα μπαούλο, έβαλε από πάνω σκουπίδια και στους γείτονες που διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία, έλεγε πως φταίει ο βόθρος.
Όταν ξενοίκιασε το σπίτι στα τέλη Απριλίου του 2010, δεν μετέφερε το μπαούλο με το μακάβριο περιεχόμενο, για να μη γίνει αντιληπτό απ’ τους μεταφορείς. Σκεφτόταν να επιστρέψει στο σπίτι «με κάποιους γύφτους» όπως έλεγε, για να πετάξει τα σκουπίδια που είχαν μείνει, κάτι που δεν δέχτηκε ο γιος του Κωνσταντόπουλου. Παρουσία αστυνομικών τον υποχρέωσε τότε να του παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού.
Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 η σύζυγος του γέροντα Μαρία Κωνσταντοπούλου, πήγε στο σπίτι για να καθαρίσει και βρέθηκε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα. Η σορός του συζύγου της, βρίσκονταν σε ένα μπαούλο μέσα σε μια κλειδωμένη αποθήκη. Δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει από το σοκ και λίγο καιρό αργότερα πέθανε με τις εικόνες της φρίκης αποτυπωμένες στο μυαλό και την ψυχή της.
Δύο χρόνια αργότερα μετά από έναν περίπου μήνα ακροαματικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών επέβαλλε πρωτόδικα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στο φονιά του σπιτονοικοκύρη από το Αιγάλεω. Ο δράστης δεν δίστασε τότε να καταραστεί τη σύζυγο του Κωνσταντόπουλου, που βρήκε τυχαία το πτώμα του μέσα στο μπαούλο!

*