Ιρανός «αναρχικός πρόσφυγας» καλεί αναρχικές συλλογικότητες να οπλίσουν τους λαθρομετανάστες στον Έβρο

«Oι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες», υποστηρίζει Ιρανός αυτοπροσδιοριζμένος «αναρχικός πρόσφυγας» και καλεί αναρχικές συλλογικότητες να οπλίσουν τους λαθρομετανάστες στον Έβρο

Με ποινικό μητρώο και συλλήψεις, οργανωμένος με συμμετοχή σε συγκεντρώσεις συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου αυτοαποκαλείται “αναρχικός πρόσφυγας”. Είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο (01/2010)  στην Πάτρα και νωρίτερα στα Εξάρχεια, ενώ πριν δύο χρόνια (12/08 2018) είχε συλληφθεί στον Άγιο Παντελεήμονα όταν σε έλεγχο οι Αστυνομικοί κατέσχεσαν στην κατοχή του αυτοσχέδιο μαχαίρι, με τον αντιεξουσιαστικό χώρο να “κινητοποιείται” για την αποφυλάκιση και νομική του συνδρομή.

Συστήνεται ως Abtin Parsa από το Ιράν με ηλικία 22ετών και από το 2017 βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς έχει περάσει παράνομα από τη Σάμο. Σε κείμενο που φέρει την υπογραφή του, σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρουσε, καλεί σε ένοπλη αντιπαράθεση με τις Ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο.

“Αυτή την στιγμή, αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση και χρειαζόμαστε ένα κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα με αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να επιτεθούμε στα σχέδια του κράτους και του καπιταλισμού πλάι με τους μετανάστες. Πριν από μερικές κιόλας μέρες, χιλιάδες μετανάστες ήταν στα σύνορα Ελλάδας/Τουρκίας και προσπαθούσαν να εισχωρήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μπάτσοι και στρατός χρησιμοποίησαν σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον τους. Ενώ πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να μπλεχτούμε στα πολιτικά παιχνίδια των κρατών , η πιο χρήσιμη αλληλεγγύη, αυτήν την στιγμή, στους μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα είναι να τους οπλίσουμε γιατί η απάντηση στις σφαίρες θα πρέπει να είναι πάλι σφαίρες και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες”, συμπληρώνοντας: “Εμείς σαν μετανάστες θα πρέπει να παλέψουμε για τις ανάγκες μας και αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη ανάγκη μας είναι η επιβίωση, γι’ αυτό και πρέπει να καταστρέψουμε αυτούς που μας σκοτώνουν˙ δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο τους φόβους μας. Εμείς οι μετανάστες που βρισκόμαστε μέσα στην Ε.Ε. , δεν θα πρέπει να ήμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ότι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας/Ελλάδας”, γράφει ο ίδιος.

Το μακροσκελές κείμενο, γραμμένο σε ελληνικά, αγγλικά και την περσική “φαρσί”- διάλεκτο διαδεδομένη στο Ιράν, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη νότιο Ρωσία, και όμορες χώρες-  αναπαράγεται και από διεθνείς ιστοσελίδες του διεθνούς αναρχικού δικτύου, με επισύναψη φωτογραφικού υλικού πολεμικών όπλων.

“Είμαι αναρχικός πολιτικός πρόσφυγας που έχει φυλακιστεί και βασανιστεί για ενάμιση χρόνο σε μυστικές φυλακές της IRGC στο Ιράν. Με συνέλαβαν στην ηλικία των 16, το 2014, στην πόλη Zarghan στο Ιράν, με κατηγορίες για προσβολή της θρησκείας και για δραστηριότητα κατά του ιρανινού κράτους. Το 2016 απέδρασα απ’ το Ιράν στην Ελλάδα. Ήμουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σάμου για 8 μήνες, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πήρα το πολιτικό άσυλο απ’ το ελληνικό κράτος. Το 2017, έφτασα στην Αθήνα κι από τότε είμαι ενεργός στο ντόπιο αναρχικό κίνημα. Το κράτος προσπαθεί να τρομοκρατήσει το κίνημα, αλλά το κράτος καλό θα ήταν να γνωρίζει πως, γι’ αυτούς που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ο φόβος δεν υπάρχει. Η αντίσταση θα επιβιώσει και το σύστημα θα πεθάνει γιατί η επιθυμία μας για ελευθερία είναι δυνατότερη απ’ τα όπλα του και τους μπάτσους του”, συμπληρώνει μεταξύ άλλων.