Ηράκλειο Κρήτης: Στο επόμενο 24άωρο τα πρώτα εργαστηριακά για την ταυτοποίηση του σκελετού σε πηγάδι εντός περιφραγμένου οικοπέδου

Εν αναμονή των απαντήσεων για την ταυτοποίηση του σκελετού κατά την εξέταση των οστών και των ευρημάτων ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον 20άχρονο Βρετανό αγνοούμενο Steven Cook.

Στο επόμενο 24άωρο αναμένεται η σύνθεση του σκελετού ο οποίος εντοπίσθηκε (16/02) σε τάφρο  (πηγάδι) εντός περιφραγμένου οικοπέδου στα Μάλια της Κρήτης, ώστε να προκύψουν απαντήσεις για τους Ιατροδικαστές και τις Αρχές προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον 20άχρονο Βρετανό αγνοούμενο Steven Cook.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών & Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδη Τσατσάκη, τα μέχρι τώρα ευρήματα ενδεικνύουν ότι ο σκελετός ανήκει σε άνδρα νεαρής ηλικίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πηγάδι χτίστηκε με τοίχο πριν περίπου δύο μήνες ενώ ο χώρος θα παραμείνει αποκλεισμένος καθώς Αστυνομικοί και Ιατροδικαστές θα κληθούν να ιχνιλατήσουν εκ νέου το χώρο  στην περισυλλογή στοιχείων  για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εκτός από τη ζώνη -σε πολύ καλή κατάσταση-, έχουν εντοπιστεί ίνες από ύφασμα κι ένα φερμουάρ.

Σε δηλώσεις του, στο Ράδιο Κρήτη ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Σήφης Κανακουσάκης, ανέφερε ότι η μόνη εξαφάνιση που απασχόλησε τις τοπικές Αρχές από το 2005 και μετά στη συγκεκριμένη πάντα περιοχή, είναι αυτή του Steven Cook ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αναμονή και των εργαστηριακών εξετάσεων.