Μάλια: Εντοπίσθηκε σκελετός ανθρώπου μέσα σε πηγάδι- Εξετάζεται δήλωση εξαφάνισης πριν 22χρόνια

Οστά ανθρώπινου σκελετού εντοπίσθηκαν μέσα σε πηγάδι. Αναμένεται να προσδιοριστούν τα στοιχεία του με γενετική ταυτοποίηση.

Μια ζώνη, μια αυτόματη φωτογραφική μηχανη και οστα ανθρωπινου σκελετού, εντοπίσθηκαν σε πηγάδι- δίπλα από το νεκροταφείο της περιοχής, στα Μάλια της Κρήτης, κι έχουν παραληφθεί προς εργαστηριακές εξετάσεις στα Ειδικά Κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ιατροδικαστών αποδίδουν το σκελετό ως πιθανό να ανήκει σε άνδρα νεαρής ηλικίας, η γνάθος βρέθηκε σε καλή κατάσταση ενώ το κρανίο, δεν φέρει εμφανές κατάγματα. Εξετάζεται να πρόκειται για τον 20άχρονο Βρετανό αγνοούμενο, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση, πριν 22χρόνια -απο το 2005 – Steven Cook.

Steven Cook_Μάλια

Στο σημείο άμεσα μετέβη ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Σήφης Κανακουσάκης.

Τα οστά του σκελετού, μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ενω προανάκριση διενερεγούν οι Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου.

Η οικογένεια ωστόσο του 20άχρονου Βρετανού  (15/02), μέσω του αδελφού του, ζήτησά απο τους κατοίκους στα Μάλια από όσους γνωρίζουν σχετικά με την εξαφάνιση του νεαρού να καταθέσουν στις Αρχές.

Το νεαρό Βρετανό, είχε δει πριν την εξαφάνισή του, ο ιδιοκτήτης μπαρ της περιοχής έξω από μία παμπ, όπου διασκέδαζε με τους φίλους του. Σύμφωνα με μάρτυρες, ζητούσε πληροφορίες για το πώς θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του. Έκτοτε τα ίχνη του χάνονται και παραμένει αγνοούμενος.