Ηράκλειο: Γιώργος Μεταξάκης, Ο παιδοκτόνος της Κρήτης και το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε

Ένα έγκλημα που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Τρεις αθώες ψυχές, τρία μικρά παιδιά δολοφονημένα με δράστη τον πατέρα τους, γιατί ήθελε να πάρει εκδίκηση από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Δεκαεπτά χρόνια μετά και όλη η Ελλάδα ανατριχιάζει ακόμη στις μνήμες απο το φονικό της Κρήτης, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μεταξάκη. Ο δράστης, καταδικάστηκε σε τρις ισόβια για τη δολοφονία των τριών αγοριών του. Κι όλα, για ένα… “καπρίτσιο”.

Ο Μεταξάκης, εκτίει ποινή φυλάκισης τρις ισόβια, εργάζεται στα μαγειρεία του ψυχιατρείου των φυλακων, ως μάγειρας, ενώ το κελί όπου κρατείται το μοιράζεται με έναν ακόμη κρατούμενο ο οποίος έχει διαπράξει το ίδιο αδίκημα.

Το έγκλημα των τριών ανήλικων αγοριών από τον πατέρα τους, συγκλόνισε το πανελλήνιο, και συγκαταλέγεται στα εγκλήματα πάθους, καθώς κίνητρο του δράστη, ήταν λόγοι εκδίκησης της συζύγου του.

147

Ο Mεταξάκης, ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του Αργυρώ, με την οποία είχαν “κλεφτεί” το 1986, αν και δεύτερα ξαδέλφια. Μαζί έκαναν τέσσερα παιδιά, αλλά η συμβίωσή τους δεν ήταν ποτέ αρμονική. Έντονοι καβγάδες, αντιπαραθέσεις και άγριες φωνές.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η γυναίκα του, τον είχε προειδοποιήσει ότι θα φύγει από το σπίτι. Τον Ιούνιο του 1999 σε μια προσπάθεια να πείσει τη σύζυγό του να επιστρέψει κοντά του, απήγαγε τα παιδιά τους – τα τρία αγόρια και την κόρη τους-, και απειλούσε να τα σκοτώσει. Ο Μεταξάκης υστερα απο διαπραγματεύσεις, ηρέμησε και τα παιδιά επέστρεψαν ασφαλή στη μητέρα τους. Όλοι τότε, πίστεψαν ότι δεν θα έκανε ποτέ κακό στα παιδια, και το μόνο που επεδίωκε ήταν να επιστρέψει η σύζυγός του. Εκείνος όμως, «έβραζε» κι ετοίμαζε με κάθε λεπτομέρεια το φονικό του σχέδιο, όπως κατέβασε και στο ημερολόγιο που διατηρούσε.

«Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Όταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους», έγραφε στο ημερολόγιό του, για τη σύζυγό του, ο Γιώργος Μεταξάκης.

Το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου 1999, πήρε με το αυτοκίνητο του, τη 12χρονη κόρη του, το Γιάννη 10 ετών, το Νίκο 4 ετών και το 2χρονο αβάπτιστο αγόρι τους για μια βόλτα, και κατέληξαν στον Aλμυρό ποταμό.

Αιφνιδιαστικά έδεσε τα χέρια της κόρης του στο λεβιέ για να μην μπορεί να κινηθεί, πήρε τα αγόρια στην όχθη του ποταμού και τα πέταξε στα κρύα και ορμητικά νερά του ποταμού. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με την κόρη του στην περιοχή του Mοχού, και την εγκατέλειψε.

metaxakis1

«Αγαπάω τα παιδιά μου…»

Ο Μεταξάκης συνελήφθη την επόμενη ημέρα, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στα βουνά του Λασιθίου. Είχε κόψει τα γένια του για να αλλάξει παρουσιαστικό και να παραπλανήσει την Αστυνομία. Όταν συνελήφθη, απέδωσε το θάνατο των παιδιών του σε ατύχημα, αλλά στην ανάκριση «έσπασε» και αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Ο Γιώργος Μεταξάκης, καταδικάστηκε σε τρις ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. Έκανε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε. Η Έδρα του επικύρωσε την ποινή, που πρωτόδικα του είχε επιβληθεί.. τρις ισόβια.

______________

*zarpanews.gr, (iscreta.gr)