Ηράκλειο: Συνελήφθη για παράβαση στους κανόνες ευζωίας οικόσιτου ζώου- Είχε ηλεκτροφόρο κολάρο στο σκύλο του

Αναρτήσεις και καταγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσε αφορμή για έρευνα από τις Αστυνομικές Αρχές, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και συνελήφθη κηδεμόνας οικόσιτου σκύλου για κακοποίηση

Συνελήφθη (07/10) σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος ο κηδεμόνας σκύλου, καθώς είχε τοποθετήσει ηλεκτροφόρο κολάρο στο λαιμό του οικόσιτου ζώου, και προκαλούσε ηλεκτροσόκ ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχό του.
Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία του 67χρονου και προχώρησαν στη σύλληψή του. Κατά την αυτοψία στο χώρο, διαπιστώθηκε δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας του οικόσιτου ζώου, δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης ενώ στερείτο βιβλιαρίου υγείας. Το ζώο αφαιρέθηκε με Εισαγγελική διάταξη και ανέλαβαν τη φροντίδα του οι αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Σε βάρος του 67χρονου Κρητικού, σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με την κατηγορία παράβασης της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, και του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €15.600 .  Παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα και η εμφάνισή του στο τοπικό αστυνομικό το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.