ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Προφυλακιστεοί οι δύο ελεύθερος, με ΠΟ ο τρίτος για τα επεισόδια.

Προφυλακίστηκαν (17/09), ο 24χρονος και ο 27χρονος, μετά την απολογία τους για τα επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτου- Εθνικού, και είχε ως αποτέλεσμα 46χρονος Χανιώτης να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 22χρονος.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, επεβαλαν στον 22χρονο  χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα όταν αγωνίζεται η ομάδα του Ηροδότου. Κοινό το κατηγορητήριο και για τον 32χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Ο 22χρονος, φέρεται να υποστήριξε ότι “ακολούθησε τον 27χρονο που πήγε για να ξεκρεμάσει τη σημαία του Εθνικού από τα κάγκελα του γηπέδου. Προσπάθησε μαζί με τους παράγοντες του Ηροδότου να απομακρύνουν τον 27χρονο για να λήξει το επεισόδιο. Όταν έγινε το δεύτερο επεισόδιο ήταν μακρυά”. Στον υπερασπιστικό του ισχυρισμό, ο 27χρονος κατηγορούμενος, φέρεται να υποστήριξε ότι “πήγε στην Θύρα 1 και τράβηξε τη σημαία του Εθνικού από κει που την είχαν κρεμάσει. Εκεί υπήρξε μία έντονη λογομαχία με τους φιλάθλους του Εθνικού και οι παράγοντες του Ηροδότου τον τράβηξαν από την κερκίδα για να σταματήσει η ένταση όταν πήγαν  οι υπόλοιποι από την κερκίδα 2 στην κερκίδα 1 δεν ήταν παρών και είχε απομακρυνθεί”. Τη δική του εκδοχή παραθέτει και ο 24χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να  έχει αναφέρει “σε όλη τη διάρκεια της συμπλοκής ήταν στην κερκίδα 2 και συνέχισε να παρακολουθεί τον αγώνα. Αντιλήφθηκε κάποιους από την κερκίδα να αποχωρούν όμως δεν τους ακολούθησε και παρέμεινε εκεί όπου καθόταν , κάτι που μπορούν
να βεβαιώσουν αρκετοί φίλοι του που ήταν μαζί” φέρεται να υποστήριξε.

Και στους τέσσερις κατηγορούμενους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν όλοι τις σε βάρος τους κατηγορίες ενώ κατά την προσαγωγή τους στο Δικαστικό Μέγαρο είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport