ΑΓΡΙΝΙΟ: "Ο πατέρας μου ζήτησε να πω ότι είχα διαπράξει τη δολοφονία της μητέρας μου", ισχυρίζεται ο μητροκτόνος.

Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του. Μαθητής της Γ’ Λυκείου, το Μαίο του 2013, η παρατήρηση την μητέρας του, “να πάει για ύπνο, αφού το πρωί έδινε εξετάσεις” αποδίδεται ως αφορμή για το έκγλημα. Σχεδόν εναμιση χρόνο από την απόφαση προφυλάκισης του, φέρεται να προσδιορίζει μια διαφορετική εκδοχή για το δράστη του εγκλήματος, τον πατέρα του.Ο Βασίλης-19ετών σήμερα- είχε προφυλακιστεί αρχικά στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, ωστόσο τον περασμενο Οκτώβριο (09/10) αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Εισήχθη στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών στο Δαφνί, καθώς κρίθηκε επικίνδυνος για τον εαυτό του, και το περιβάλλον του. Η Διευθύντρια του Ψυχιατρικού καταστήματος, ανέλαβε η Διευθύντρια της 6ης Κλινικής Ελένη Μαραγκουδάκη. Ηταν η Διεύθύντρια της Κλινικής, στην οποία φέρεται να  αποκάλυψε ο 19χρονος, ότι το έγκλημα διέπραξε ο πατέρας του.

«Ο πατέρας μου, μου ζήτησε να πω ότι εγώ έχω διαπράξει το έγκλημα εναντίον της μητέρας μου, διότι εγώ θα πήγαινα για λίγο καιρό στη φυλακή, ενώ εκείνος θα καθόταν για πολλά χρόνια. Τον είδα να την χτυπάει, νομίζω πέντε φορές, εκείνη με καλούσε για βοήθεια, φωνάζοντας το όνομά μου κι εγώ έντρομος είχα ακινητοποιηθεί στον καναπέ και δεν έκανα τίποτα για τη μητέρα μου» ανέφερε στην ψυχίαστρο Ελένη Μαραγκουδάκη η οποία και κατέθεσε ενόρκως στην Ανακρίτρια Αγρινίου.
Τη θεραπεία ανέλαβε η διευθύντρια της 6ης Ψυχιατρικής Κλινικής κυρία Μαραγκουδάκη.
Τι γράφει στην ένορκη κατάθεση η ψυχολόγος

«Περίπου για είκοσι ημέρες, ο Βασίλης ήταν αποσυρμένος στο δωμάτιό του με σχεδόν ανύπαρκτες κοινωνικές σχέσεις με τους άλλους συνασθενείς του, ερχόταν όμως πάντοτε πρόθυμα στις συνεδρίες που είχε μαζί μου. Την 20ή ημέρα της νοσηλείας, όσο κουβεντιάζαμε….» σε αυτές τις συνεδρίες, φέρεται  αποκάλυψε στην ψυχίατρο Διευθύντρια της 6ης Κλινικής στο Δαφνί αυτή την εκδοχή.
Στην ένορκη κατάθεσή της, η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής, αναφέρθηκε και σε άλλα άτομα στα οποία ο 19χρονος μετέφερε αυτή την εκδοχή του, «τη  μεθεπόμενη ημέρα επανέλαβε στους λοιπούς συναδέλφους μου και ενώ εγώ δεν ήμουν παρούσα, την ίδια αφήγηση για το έγκλημα της μητέρας του».

Οι δικηγόροι των συγγενών της μητέρας του 19χρονου Βασίλη, Ιωάννης Ματζουράνης και Αδαμάντιος Μπασσαράς, μετά τα όσα κατέθεσε ενόρκως η Διευθύντρια του Ψυχιακτρικού καταστηματος,και τις αποκαλύψεις που έγιναν στην 20ή συνεδρία στο Δαφνί, με υπόμνημα το οποίο κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αγρινίου, ζητούν επανεξέταση της υπόθεσης, προκειμένου να εξακριβώσουν αν οι ισχυρισμοί του 19χρονου είναι αληθείς.
Από την πλευράτου ο πατέρας του νεαρού, έχει καταθέσει αίτημα να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο ψυχιατρείο και να εγκλειστεί σε άλλο ίδρυμα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport