Ηράκλειο, Κρήτης: Συμπλοκή αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής- Καταγγέλλει επίθεση Αστυνομικός, Περιφερειακος Συμβουλος της ΧΑ

Επεισοδια με συμπλοκή αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Επίθεση με λοστούς και ρόπαλα δέχτηκε στο κέντρο του Ηρακλείου ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Κρήτη» Αστυνομικός Γιώργος Σπυρόπουλος, από μιά ομάδα περπου 30 ατόμων του “χωρου”..

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης (25/01) συνεδρίασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, Αστυνομικός Γιώργος Σπυρόπουλος επρόκειτο να καταθέσει προς συζήτηση, θέμα για την έκδοση ψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων.

Από νωρίς το μεσημέρι (25/01-14.00) μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης περίπου 15 μέλη της Χρυσής Αυγής ειχαν ανοίξει πανό «Μακεδονία Γη Ελληνική», ενω στον ίδιο χώρο- έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης- περιπου 30μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση.

ΚΡΗΤΗ_ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ_ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Οι υποστηρικτές της Χρυσης Αυγής, ανέβηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας, στην αίθουσα συνεδριάσεων και ανήρτησαν το πανό. Στο Συμβούλιο υπήρξαν διαφωνίες το αν θα έπρεπε να τεθεί προς συζήτηση το συγκεκριμένο ζήτημα, με το αίτημα για την έκδοση ψηφίσματος τελικά να απορρίπτεται.

Συμπλοκή στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, μεταξύ αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής

“Ενέδρα από 30 αντιεξουσιαστές με καδρόνια και λοστούς στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου”, καταγγέλλει ο Αστυνομικός και Περιφερειακός Σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, Γιώργος Σπυρόπουλος, καθως οπως υποστηρίζει, του “επιτέθηκαν 30 εναντίον ενός, κατάφεραν χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι και απέσπασαν τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα”. Με ασθενοφόρο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρική περίθαλψη.

Ανάμεσα σε πολίτες και χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας η συμπλοκές με πέτρες και ρίψεις αντικείμενα εκατέρωθεν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ενω ηταν σε εξελιξη τα επεισοδια, παρα την παρουσια Αστυνομικών στο χώρο σε Μέτρα Τάξης, δεν διεκόπη η κυκλοφορία για τα τροχοφόρα, με τα εν κινήσει οχήματα και δίκυκλα να έχουν ακινητοποιηθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ οι δυο συμπλεκόμενες πλευρές, απέρριπταν πέτρες και αντικείμενα  εκατέρωθεν.

tzip_plateia_eleftherias

Ο οδηγος πολυτελούς τζιπ (BMW)- δε διευκρινίζεται αν ήταν σταθμευμένο το όχημα επι της πλατείας και στην εξέλιξη των επεισοδίων επιχείρησε να το απομακρύνει ο ιδιοκτήτης του- κινήθηκε πάνω στην Πλατεία Ελευθερίας προς τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Το ασήμι τζιπ δέχθηκε πετρες και αντικείμενα με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να αποχωρεί από το χώρο των επεισοδίων. Ωστόσο αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν ότι η κίνηση του τζιπ πάνω στο πλακόστρωτο της πλατείας Ελευθερίας- ενω ήταν σε εξέλιξη τα επεισοδια- ως εμπρόθετη απόπειρα σε βάρος τους, και με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος προτίθενται να υποβάλουν μήνυση σε βάρος του οδηγού.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή ζητά από τα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του στελέχους της στην Κρήτη.

Nantiareport.gr Για την ακρίβεια- με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης- ο αριθμός των συμπλεκομένων ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερος.