Εισβολή ΠΟΕΔΗΝ στο Υπ.Υγείας- Έσερναν Αξιωματικό της ΕΛΑΣ και τον έβγαλαν στο πεζοδρόμιο

Επεισόδια σε βάρος Αστυνομικών, με προπηλακισμό Αστυνομικού Διευθυντή, έξω από το Υπουργείο Υγείας προκάλεσαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ όταν ομάδα συνδικαλιστών επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο.

Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ είχαν αναπτυχθεί στην είσοδο και απώθησαν τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, εκτελώντας εντολή που ειχαν λαβει, να τους απαγορεύσουν την είσοδο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ_ΠΟΕΔΗΝ_ΥΠΥΓΕΙΑΣ_ΕΛΑΣ

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τη διμοιρία, διακρίνεται ο επικεφαλής Αστυνομικός Διευθυντής, με τους συνδικαλιστές να τον σπρώχνουν και να τον βγάζουν στο πεζοδρόμιο απο τα σκαλιά του Υπουργείου .

Στο βιντεοληπτικό υλικό Αστυνομικός της διμοιρίας απευθύνει παράκληση στους συνδικαλιστές  να αφήσουν τον Αστυνομικό Διευθυντή να επιστρέψει στη θέση του.
Δεν ειναι η πρώτη φορά που Αξιωματικός επικεφαλής σε Μέτρα Τάξης βρίσκεται.. στις διαθέσεις των συγκεντρωμένων-  με πολύ πρόσφατα παραδείγματα έξω από το Υπ.Εργασίας και το Υπ.Μεταφορων, τα επεισοδια στο Ειρηνοδικείο κα- με τους Αστυνομικούς της διμοιρίας να εκτελούν εντολές από.. εμπειρία στη διαχείριση του πλήθους καθώς κεντρικές εντολές δεν εκπονούνται υπό το καθεστώς δυσαρέσκειας της πολιτικής ηγεσίας.
Για την αποτύπωση των γεγονότων, τελικά “επετράπη” στον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ να επιστρέψει στη θέση του, ενω στη συνέχεια, αφου έλαβε εντολή “εκ των εσω” επετράπη η είσοδος αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο.

ΥπΥΓΕΙΑΣ_ΠΟΕΔΗΝ_ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Στο Υπουργείο Υγείας ήταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (25/01-12.30), στο πλαίσιο της 4άωρης στάσης εργασίας του προσωπικού των Δημόσιων Νοσοκομείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.