Ηράκλειο, Κρήτης: Δικογραφία για απάτη από “Ναυαγοσωστική Σχολή” χωρις άδεια παρείχε πλαστές βεβαιώσεις- Τι αποκάλυψε η έρευνα του Λιμεναρχείου

Δικογραφία για απάτη κατά των υπευθύνων Ναυαγοσωστικής Σχολής με έδρα στο νομό Ηρακλείου καθώς λειτουργούσε παράνομα εκδίδοντας πιστοποιητικά χωρίς ισχύ σε ναυαγοσώστες

Σε έρευνα που πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, προέκυψε η χωρίς άδεια λειτουργίας Σχολή Ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr αν και οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι τους είχε αφαιρεθεί η άδεια ωστόσο, παρείχαν έναντι αμοιβής ναυαγοσωστική εκπαίδευση και πιστοποιητικά σε πολίτες που ήθελαν να εκδώσουν δίπλωμα και να λάβουν άδεια ναυαγοσώστη.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη ενω παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την επιβολή διοικητικού προστίμου το ύψος του οποίου καθορίζεται από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, ωστόσο μπορεί να φτάσει μέχρι τις €30.000 .

Ισχυρή σύσταση απευθύνει η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου προς το ενδιαφερόμενο κοινό, να ενημερώνεται για τις νομίμως δραστηριοποιούμενες Σχολές Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης.