Ηράκλειο: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Εξιχνιάστηκαν δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων και όπλα , ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 13 άτομα

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη (13/06) στο Ηράκλειο Κρήτης. Συνελήφθησαν έντεκα άτομα, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 13- για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων και ζωοκλοπής, ενώ εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, τέσσερις υποθέσεις ζωοκλοπής και τέσσερις κλοπές οχημάτων.

Σε συνέχεια πολύμηνης έρευνας, και αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, επτά από τους δράστες είχαν εμπλακεί σε κλοπές τεσσάρων Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου, για τα οποία στη συνέχεια απαιτούσαν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκαν σε περιοχή του Νομού Ηρακλείου, ενώ πέντε μεταξύ των συλληφθέντων, είχαν εμπλακεί σε δύο υποθέσεις ζωοκλοπών και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαπράξουν ακόμη δύο ζωοκλοπές.

Από έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και χώρους τους οποίους χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.