Ηράκλειο: Ενέδρα θανάτου σε κτηνοτρόφο- Τον πυροβόλησαν στην είσοδο της οικίας του

Η δολοφονία 40χρονου κτηνοτρόφου στη Μεσαρά ηταν προμελετημένη με τους δράστες να έχουν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του

Ο 40χρονος κτηνοτρόφος, Νίκος Μπιτσακάκης, βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του το βράδυ της Δευτέρας (23/08-22.00) όταν δέχτηκε πυρα από κυνηγετικό όπλο , με τα σκάγια να τον τραυματίζουν στο πρόσωπο, την κοιλια και τα άνω άκρα, μπροστά στα έντρομα μάτια μιας από τις δυο κόρες του που βρισκόταν δίπλα του.

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι απέναντι από το σπίτι του 40χρονου και περίμεναν να φύγει από  το σπίτι η σύζυγος του κτηνοτρόφου. Αρχικά πυροβόλησαν προς την πλευρά του ποιμνιοστασίου του θύματος όπου βρίσκονταν ο Ρουμάνος βοσκός χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν.

Μετα τη δολοφονία του 40χρονου διέφυγαν καθώς εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι  μέσα από ελαιώνες και χωράφια.

Ειδικό κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου βρέθηκε στο σημείο της σκηνής εγκλήματος.  Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστης υποστηρίζουν οι αστυνομικοί δηλώνει το μένος που είχε για τον 40χρονο και ερευνούν με στοιχεία και μαρτυρίες τυχόν διαφορές που είχε ο 40χρονος. Γι αυτό και η έρευνα σχετίζεται και με το ευρύτερο, από το παρελθόν, περιβάλλον του κτηνοτρόφου.