Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Δάγκωσε Αστυνομικό ενώ είχε μεταφερθεί για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία μετά από απόπειρα αυτοχειρίας

Άμεσα ενημερώθηκαν να συγκλίνουν πληρώματα της Άμεσης Δράσης

Κινητοποίηση  εντός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών (10/05-18.50)  σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr όταν αυτοκτονικός κρατούμενος βγήκε στα κάγκελα και δάγκωσε Αστυνομικό  της συνοδεία από Υπηρεσία της Ασφάλειας ενώ είχε μεταφερθεί στην Α΄ Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική στα Εξωτερικά Ιατρεία για εξέταση. Ο άνδρας ηλικίας περίπου στα 35έτη , τοξικοεξαρτώμενος είχε συλληφθεί και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα κρατητήρια, καθώς είχε αποπειραθεί αυτοχειρία με ξυραφάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, ο κρατούμενος σε ψυχολογική έξαρση, κατά την εξέτασή του στην Κλινική Ωτορινολαρυγγολογικού στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ιπποκράτειου Αθηνών, κατάφερε να αιφνιδιάσει τους παρευρισκόμενους νοσηλευτές ιατρικό προσωπικό και Αστυνομικούς (πέντε γιατροί με επιμελητή δύο Αστυνομικοί της Ασφάλειας και πέντε μέλη της ΔΙΑΣ) και με  φωνές βγήκε στα κάγκελα του 1ου ορόφου της Κλινικής, ενώ εξαπέλυε φραστικές απειλές και ύβρεις, κατά όσων επιχειρούσαν να  τον προσεγγίσουν.

Άμεσα ενημερώθηκαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης από την ευρύτερη περιοχή, και μετέβησαν επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Ενώ το επεισόδιο ήταν σε εξέλιξη, γιατρός τράβηξε τον κρατούμενο  από τα κάγκελα και οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε ακινητοποίησή του, σε κατάσταση ψυχολογικής έξαρσης, με το νοσηλευτικό προσωπικό να του χορηγεί ηρεμιστική ένεση. Ωστόσο κατά τη μεταφορά του για εξέταση στον 3ο όροφο στο Γαστρεντερολογικό τμήμα, δάγκωσε στο χέρι τον Αστυνομικό της Ασφάλειας. Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο ενώ ο Αστυνομικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Για το περιστατικό -σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr- έχει διαταχθεί διενέργεια εσωτερικής υπηρεσιακής έρευνας.