Έβρος: Εξετάζεται ενδεχόμενο και εντός Αυγούστου να αναλάβουν υπηρεσία οι 400 νέοι Συνοριοφύλακες

Άμεση και επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμενων που επιχειρούν στον Έβρο με νέο προσωπικό

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τις αθλητικές και υγειονομικές εξέταση των επιτυχόντων για την πρόσληψη νέων Συνοριακών Φυλάκων. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, επικαλούμενος διαβεβαίωση την οποία έλαβε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι εξετάσεις των 400 επιτυχόντων στο Διαγωνισμό, θα διεξαχθούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, σε θετική ανταπόκριση επιστολής που είχαν αποστείλει, ενισχύοντας και το αίτημα της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.
Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους, ενώ εκτιμάται ότι ενδεχομένως και εντός του Αυγούστου, ως νέοι Συνοριοφύλακες θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν Υπηρεσία στα σύνορα, ενισχύοντας τις δυνάμεις που και προσφέροντας στην διασφάλιση της φύλαξης της χώρας.

Ο χρόνος πιέζει την Κυβέρνηση, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το καλοκαίρι αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ενώ και ο παράγοντας Τουρκία, παραμένει απρόβλεπτος.

_____________________________________

* με πληροφορίες του thrakinea.gr