Ημαθία: Νεκρός σε τροχαίο στην Εγνατία σε παράκαμψη από μπλόκο αγροτών. “Χωρίς σήμανση και Τροχονόμους οι εκτροπές “

Σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία σε παράκαμψη για το μπλόκο των αγροτών, έχασε τη ζωή του διερχόμενος οδηγός. “Χωρίς επαρκή σήμανση και χωρίς παρουσία Τροχονόμων γίνονται οι εκτροπές της κυκλοφορίας”

Σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα (30/01-19.00) έχασε τη ζωή του 50άχρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, ο οποίος δε διέκρινε τους κώνους και την ελειπή φωτεινή σήμανση, με αποτέλεσμα να παρεκλίνει της πορείας του και να προσκρούσει το οχημά του στο στηθαίο στην προσπάθεια να κινηθεί προς έξοδο του οδικού δικτύου, στον κόμβο Νησελίου της Ημαθίας, προς την παλιά Εθνική Οδό. Πρόκειται για εκτροπή στο οδικό δίκτυο προς αποφυγή του μπλόκου από αγρότες στον κόμβο Μαλγάρων για όσους ταξιδεύουν απο Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο -περίπου 100m από το δυστύχημα – υπήρχε περιπολικό το οποίο έχει κριθεί “ακατάλληλο για περιπολίες” με ένα φάρρο χωρίς επιπλέον φωτεινές ενδείξεις ενώ δεν υπήρχε πλήρωμα της Τροχαία για την εκτροπή των διερχόμενων οχημάτων.
Σύμφωνα με αξιόπιστες Αστυνομικές πηγές, το τελευταίο διάστημα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των νομών Ημαθίας και Πιερίας εκτελούν χρεη.. “συνοδείας” στο γεν. γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα ο οποίος και πραγματοποιεί περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν “ανεπιθύμητες”.. εκδηλώσεις και οι εκδηλώσεις να γίνονται μέσα σε ασφαλές περιβάλλον.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το προσωπικό της Εγνατίας δεν επαρκεί ενώ τα 10νεα περιπολικά με φάρρους και της Τροχαία ΔΑ.Ημαθίας δεν εκτελούν περιπολίες στην Εθνική Οδό και στο δίκτυο της Εγνατίας με τα πληρώματα να εκτελούνται περιπολίες με απαρχαιωμένα ακατάλληλα και χωρίς προβολείς υπηρεσιακά οχήματα. Ενώ σημειώνουν πως “ήταν θέμα χρόνου ένα δυστύχημα, εξαιτίας της μη επαρκούς σήμανσης και Αστυνομικής εποπτείας σε παρακαμψεις μπλοκων”.