Ημαθία: Απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. παραχώρησε το σπίτι του σε πρόσφυγες της Ουκρανίας

Η πράξη του Αξιωματικού ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, να παραχωρήσει το σπίτι του στο Νέο Πρόδρομο Ημαθίας για να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία, καλύπτοντας παράλληλα και τα έξοδα διαμονής τούς, ως πράξη που «επιτάσσει η συνείδησή»

Αναφέρει ο εα Αστυνομικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας Θέμη Σιδηρόπουλου από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας για την απόφασή του να παραχωρήσει το σπίτι του στο Νέο Πρόδρομο, σε φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία, καλύπτοντας και τα έξοδα διαμονής και σίτισης τούς.

«Τώρα που «η νύχτα είναι σκοτεινή», σε τούτη εδώ την ασύλληπτη ανθρωπιστική κρίση, αποφάσισα τόσο εγώ όσο και όλη μου η οικογένεια, το εξής : δηλώνω δημόσια και με ευθύνη των όσων λέγω, απευθυνόμενος σε κάθε δημόσιο φορέα, ότι διαθέτω την οικία μου στο χωριό ώστε να διαμείνουν για όσο χρόνο επιθυμούν πρόσφυγες Ουκρανοί πολίτες. Επίσης, αναλαμβάνω, όλα τα έξοδα διαμονής, φιλοξενίας, σίτισης στους ξεριζωμένους από τον πόλεμο, συνανθρώπους μας, έως να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Για έναν αριθμό περίπου είκοσι ατόμων και για όσο χρόνο χρειαστεί θα είμαι αρωγός και παραστάτης τους μαζί με όλη μου την οικογένεια