Ιλίσια: Πυροδότησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό με 5,5kg εκρηκτικά- Δεν εξερράγη λόγω αστοχίας- Εξετάζεται ως στόχος Δικαστικός

Στο ενδεχόμενο έκρηξης της αυτοσχέδια εκρηκτικής κατασκευής με την μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, θα είχαν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές, δεδομένο της ώρας και του σημείου ενδεχομένως και θύματα

Προσέγγισαν την είσοδο πολυκατοικία επι της οδού Αντιφίλου, στα Ιλίσια.στην περιοχή των Ιλισίων και τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμού. Ένοικος της πολυκατοικίας, εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο και έθεσε σε κινητικότητα τις Αρχές. Άμεσα στο σημείο μετέβη πλήρωμα περιπολικού, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για απειλή, και κλήθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας και πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, με την περιοχή να έχει αποκλειστεί.

Κατά της εξέταση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν οι δράστες υπολογίστηκε στα 5,5 κιλά, και  σύμφωνα με αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr, αποδίδεται σε αστοχία της συνδεσμολογίας η ατελής έκρηξη. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περισυνελλέγη αυτούσιος, και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί στο ενδεχόμενο να προκύψει ταυτοποίηση των δραστών, με την ενέργεια να αποδίδεται στο κοινό ποινικό.

Οι Αρχές σε αναζήτηση του πιθανού στόχου των δραστών, διαπίστωσαν, σε διαμέρισμα διαμένει Δικαστική Λειτουργός, η οποία έχει χειριστεί υποθέσει της παράγκας του ποδοσφαίρου καθώς και υποθέσεις που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα. Με τα ευρήματα μετά την αποτυχημένης προσπάθεια πυροδότησης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και χωρίς οι Αρχές να έχουν καταλήξει, ενδείξεις αποδίδουν τη Δικαστικό ως “αποδέκτη” της βόμβας, , ενώ η υπόθεση θα ερευνηθεί εις βάθος.

Την υπόθεση ανάλαβαν ως προς τη διερεύνηση αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας .