Ηλιούπολη: Ενδείξεις που παραπέμπουν σε σοβαρό ψυχικό νόσημα- Σκισμένα ρούχα και αιματηρά εντυπώματα στο σώμα του γιου

Έγκλημα και απονενοημένο διάβημα με δράστη και αυτόχειρα τον γιο της οικογένειας, ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχωτική διαταραχή, χωρίς ωστόσο να έχει διαγνωστεί ενώ στο οικογενειακό περιβάλλον απέδιδαν σε ιδιαίτερη τη συμπεριφορά του

Με την έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σε εξέλιξη, η ανεύρεση της 63χρονης μητέρας Μανωλάκη Μάλαμα και του 36χρονου γιου της Γιάννη Γαβρίλη νεκροί στο διαμέρισμά τους στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη (10/04-21.00) σε εξέλιξη, οι ενδείξεις αποδίδουν σε έγκλημα και αυτοχειρία με δράστη το γιο της οικογένειας.

Από τα ευρήματα της αυτοψίας στο χώρο, των ερευνητών και ιχνηλατών της Ασφάλεια Αττικής, και την ιατροδικαστική νεκροψία – νεκροτομή, απομακρύνεται το σενάριο της ληστείας ή της παρουσίας τρίτου ατόμου στο διαμέρισμα της τριπλοκατοικίας όπου εντοπίσθηκαν νεκροί μητέρα και γιος.

Κατά τη έρευνα στο χώρο δεν έχουν προκύψει αποτυπώματα τρίτου προσώπου, ενώ δεν έχει εντοπισθεί ιδιόχειρο σημείωμα, που να προσδιορίζει τις προθέσεις του 36χρονου γιου. Στο τριώροφο οίκημα, στον δεύτερο όροφο διαμένει η γιαγιά της οικογένειας, η οποία ωστόσο δεν είναι σε θέση να καταθέσει, καθώς είναι ανοοική.

Κατά την είσοδο των Αστυνομικών στο χώρο, η 63χρονη ήταν καθισμένη σε καρέκλα στο σαλόνι του διαμερίσματος με εκτεταμένο διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από βολίδα όπλου σε νεκρική ακαμψία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr στην κρεβατοκάμαρα της μητέρας, όπου ο χώρος ήταν ανάστατος, κατέληξε νεκρός ο 36χρονος γιος της οικογένειας, καθώς έφερε τραύμα από πυροβολισμό στο μάγουλο, ως συνέπεια αυτοτραυματισμού. Το σώμα του έφερε αιματηρά εντυπώματα και τα ρούχα του ήταν σκισμένα . Σύμφωνα με την εκτίμηση σκηνής, φέρεται ο 36χρονος να αντιμετώπιζε σοβαρό ψυχικό νόσημα, χωρίς ωστόσο να έχει διαγνωστεί, ενώ δεν εντοπίσθηκαν στο χώρο φάρμακα, ούτε ο ίδιος έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αυτοψίας και της νεκροψίας στο χώρο, ο θανάτος της 63χρονος Μανωλάκη Μάλαμα, προηγήθηκε κατά 48ώρες, με ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό, που επιτάχυνε την διαδικασία της σήψης. Ενώ  ο 36χρονος γιος της Γιάννης Γαβρίλης, ο οποίος έφερε τραύμα στο μάγουλο, ήταν σε ακαμψία, με το θάνατό του να προσδιορίζεται  8 με 9 ώρες πριν εντοπιστούν νεκροί το βράδυ της Τετάρτης (10/04-21.00) στο διαμέρισμά τους. Εκτιμάται ότι αυτοβλήθκε και τραυματίσθηκε σοβαρά ωστόο ο θάνατός του δεν επήλθε ακαριαία, μετακινήθηκε μέχρι το κρεβάτι της μητέρας του όπου κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Όπλο του εγκλήματος, προσδιορίζεται η καραμπίνα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή προ τριετίας και εντοπίσθηκε στο διαμέρισμα, ανάμεσα μεταξύ του σαλονιού και της κρεβατοκάμαρας, με τους τοίχους να φέρουν αιματηρά ίχνη, ενδεικτικό της προσπάθειά του 36χροου να συγκρατηθεί, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στη κρεβατοκάμαρα της μητέρας του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων αναφέρονται σε “κλειστή οικογένεια”. Ως αυτήκοοι μάρτυρες, αναφέρουν καβγάδες μεταξύ μητέρας και γιου, για οικογενειακά θέματα. Όπως αναφέρουν ο 36χρονος εργαζόταν περιστασιακά σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, και η μητέρα του σε τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας και δεν έβγαιναν συχνά από το σπίτι τους. Τελευταία φορά που είχαν δει την 63χρονη και τον 36χρονο ήταν την περασμένη Πέμπτη (04/04) και καθώς δεν είχαν ανταποκριθεί στις κλήσεις συγγενών τους, ενημερώθηκε η Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης (10/04) με κλειδαρά εισήλθαν στο διαμέρισμα και εντόπισαν τα πτώματα της μητέρας και του γιου της.