Ίλιον: Δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 2,5ετών νηπίου που κατέληξε από ασφυξία

Τις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων στην οκογένεια του νηπιου αγοριού ηλικίας 2,5 ετών από το Ιλιον, που έχασε τη ζωή του από ασφυκτικό θάνατο, εξετάζεται από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Για παραμέληση στις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων παιδιών της οικογένειας στο Ίλιον, με το νήπιο αγοράκι ηλικίας 2,5ετών να έχει καταλήξει από ασφυξία όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού, φέρεται να είχε γίνει σχετική ανώνυμη αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων, πριν σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να έχει υποβληθεί σχετική έγγραφη καταγγελία.

Σύμφωνα με του γείτονες η 35άχρονη μητέρα φέρεται να μετέφερε σε κατάσταση πανικού, περίπου στις 05.30 τα ξημερώματα (02/12) το νήπιο αγόρι της στην Κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι. Μαρτυρία του ιατρικονοσηλευτικού προσωπικού στην ιδιωτική κλινική, σημειώνει ότι η έντρομη μητέρα ούρλιαζε απελπισμένη, «Σώστε το παιδί μου», με το άψυχο σώμα του νηπίου στα χέρια της. Σύφωνα με όσους είδαν το νήπιο, ανέφεραν ότι το αγόρι έφερε μια μελανιά στο μέτωπο  με την εκτίμηση ότι έπεσε με το κεφάλι μέσα στον αποθηκευτικό χώρο, ενδεχομένως να έχασε τις αισθήσεις του χωρίς να είναι σε θέση να φωνάξει σε βοήθεια και εκεί το εντόπισε στη συνέχεια η μητέρα του.

Όπως κατέθεσε η 35άχρονη μητέρα, είχαν πέσει για ύπνο με το σύντροφό της στον καναπέ του σαλονιού. Όταν ξύπνησε για να ταϊσει το βρέφος της οικογένειας- μικρότερο αδέλφι του 2,5ετών αγορίου, βρήκε την κούνια του άδεια. Η ίδια αναζήτησε το νήπιο αγορι της και το βρήκε εγκλωβισμένο και αναίσθητο σε αποθηκευτικο χώρο του παρκοκρέβατου. Ξύπνησε τον σύνδροφό της και μετέφεραν το αγόρι στη Νοσηλευτική κλινική.

Γειτόνισσα ανέφερε στους δημοσιογράφους, «Ξεκίνησα 5 η ώρα να πάω για δουλειά. 5:15 ήμουν κάτω από την πολυκατοικία. Άκουσα τη μάνα να σπαράζει, να ουρλιάζει. Κατάλαβα ότι έγινε κάτι πάρα πολύ άσχημο. Δεν ήξερα ποιο κουδούνι να χτυπήσω. Άκουσα μόνο να λέγεται “το παιδί με ακούς; Να προλάβουμε το παιδί”. Άκουσα αυτόν λίγο πιο ψύχραιμό, αλλά και αυτός με σπασμένη τη φωνή του έλεγε “ηρέμησε με ακούς; Ηρέμησε”. Άκουγα κάτι ήχουν σαν χτυπήματα, σαν παλαμάκια και κατάλαβα ότι ήταν σαν ο κύριος να προσπαθεί να συνεφέρει την κυρία ή η κυρία τον κύριο ή να προσπαθούν να συνεφέρουν το παιδί. Μένει αρκετά χρόνια εδώ η οικογένεια. Σίγουρα πέντε χρόνια, ίσως και παραπάνω».

Άλλος γείτονας της οικογένειας, σε δημοσιογράφους μεταξύ αλλων ανέφερε: «Όταν η κόρη μου έφευγε το πρωί για δουλειά, γύρω στις 5:30 τσίριζε η μάνα και έλεγε “σήκω, σήκω να πάμε το παιδί στο νοσοκομείο”. Ίσως ο σύζυγος να ήταν λίγο συνειδητοποιημένος για το τι είχε συμβεί, ενώ η μάνα ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Πίστευε ότι ζούσε το παιδάκι, ενώ ο πατέρας είχε καταλάβει το κακό. Βοήθεια η μητέρα άρχισε να ζητά τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρω στις 5:15 με 5:30πμ. Η οικογένεια μένει αρκετά χρόνια εδώ και ήταν μία πολύ ήσυχη οικογένεια».

Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Περιστερίου, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση ωστε να προσδιοσθουν τα ακριβή αίτια θανάτου του νηπίου Σε βάρος της μητέρας σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο επισημαίνεται ωστόσο ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης και καταγγελίας.