Δυο οικογένειες Ρομά .. είχαν ρημάξει τα Νότια Προάστια (ΦΩΤΟ)

Διάταξη δημοσιοποίησης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με φωτογραφίες των τεσσάρων Ρομά, μελών συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε οικίες στα Νότια προαάστια.

Σε .. οικογενειακή υπόθεση είχαν αναγάγει τις διαρρήξεις και τις κλοπές τέσσερις Ρομά, από τον Οκτώβριο, καθώς πατέρας και γιος, και δύο αδέρφια, διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Οι Αστυνονικοί προχώρησαν σε συλλήψεις (23/11) σε συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Κερατέα και Ζεφύρι.

Σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, πρόκειται για τους (αδελφούς) ΤΣΑΚΙΡΗ Χρυσοβαλάντη, αγνώστου πατρός και της Ελευθερίας, γεννηθέντα στις 1/9/2001 στην Αθήνα και ΤΣΑΚΙΡΗ Γεράσιμο, αγνώστου πατρός και της Ελευθερίας, γεννηθέντα στις 30/9/2000 στην Αθήνα και τον ΚΑΜΠΕΡΗ Αντώνη του Γεωργίου και της Σοφίας, γεννηθέντα στις 28/8/1997 στην Αθήνα, (καθώς και τον πατέρα του)  ΚΑΜΠΕΡΗ Γεώργιο του Αντωνίου και της Αγγελικής, γεννηθέντα στις 5/2/1977 σατην Αθήνα.

Για τον  18άχρονο και τον 22χρονος, διατηρούν ποινικό μητρώο καθώς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ ο 42άχρονος έχει απασχολήσει για απάτες. Κατά την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και τέταρτο μέλος τςη συμμορίας των Ρομά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, πλαστογραφία και απείθεια.

 

Τα μέλη της συμμορίας, χτυπούσαν τα κουδούνια μονοκατοικιών και διαμερισμάτων σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων- Βάρη, Βούλα, Καλύβια- για να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων. Παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες και μέ διάρρηξη, αφαιρούσαν μετρητά, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Μετέφεραν τα κλοπιμαία στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, και τα διέθεταν σε κλπεταποδόχους. Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στις δύο οικίες κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία, τσάντες, ενα χρηματοκιβώτιο, συσκευέςν ασύρματης επικοινωνίας καθώς και δύο οχήματα.  Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Καλυβίων, Βάρης και Βούλας και δύο ληστειών στην Αττική και στην Ηλεία, με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τις €80.000.

Έχουν διαπράξει τουλάχιστον 8 κλοπές και 2 ληστείες

Η σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, την διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και προς ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.