Η ηλικιωμένη Ακρίτισσα για τους Συνοριοφύλακες

Η επιβράβευση του έργου των συνοριοφυλάκων δεν μπορεί παρά να έρθει από αυτούς που ζουν στα σύνορα και στα απομακρυσμένα χωριά της χώρας.

Η τιμή και η αναγνώριση δεν μπορεί να είναι τίτλοι υπηρεσιακοί αλλά τέτοιες εκφράσεις ανθρώπων που αναζητούν την ασφάλεια στα χωριά τους από την ίδια την πολιτεία. Και αυτή μπορεί να δοθεί μόνο με την παρουσία των συνοριοφυλάκων.

Ακρίτισσα ηλικιωμένη για τους Συνοριοφύλακες : “Αν κρεμάσετε ένα καπέλο τους εδώ δίπλα, εγώ θα πάω και θα το προσκυνάω κάθε μέρα..”

Προκαλεί συγκίνηση και σεβασμό η δήλωση της ηλικιωμένης Ακρίτισσας στην ελληνοαλβανική μεθόριο που αναφέρει με τρεμάμενη φωνή σε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού STAR ( 23.12.2017/tc 30.15)

https://youtu.be/HtfpxJEp7y8

….”Οι συνοριοφύλακες μου σώσανε τη ζωή. Αν κρεμάσετε ένα καπέλο τους εδώ δίπλα εγώ θα πάω και θα το προσκυνάω κάθε μέρα γιατί είμαι ζωντανή..” αναφέρει η ηλικιωμένη Ακρίτισσα.

Αναγνώριση για κάθε συνάδελφο που σφίγγει κάθε μέρα το χέρι ενός ηλικιωμένου σε κάθε ακριτικό χωριό και προσφέρει απλόχερα την ασφάλεια σε κάθε ακριτικό σπίτι.

Γ ΡΕΠΟΡΤΠεράσανε 17 χρόνια και κάποιοι συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κληθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ανάγκη να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ασφάλεια στα ακριτικά χωριά και τη φύλαξη των συνόρων με μοναδικό αντάλλαγμα ηθικών αμοιβών, τέτοιες Τιμές απλών ανθρώπων.
…Αξία ανεκτίμητη
Σε πείσμα των καιρών !

_________

* bordernews.gr